Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Történelmi rekordon a kórházi adósság januárban

Január végi adatok szerint elérte a kórházak tartozása a 81 milliárd forintot, ami év eleji történelmi rekord, mondta az Economxnak Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára. Az egészségügyi államtitkár a héten márciusi adósságrendezésről beszélt.
További részletek

Követeléseik feléhez sem jutottak hozzá a kórházak hitelezői, a beszállítócégek az Orbán-kormány további intézkedéseire várnak

A kabinet december eleji adósság rendezése ellenére a múlt év végén 62-63 milliárdra nőtt az ellátók tartozása.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: medicalonline, 2024. március 7. - emeraldpr.hu
Az energia-, nyersanyag- és bérköltségek emelkedése és a globális ellátási láncok problémái miatt visszaesett az orvostechnológiai iparág jövedelmezősége 2022-ben és 2023-ban – derül ki a Roland Berger Global MedTech 2023 című tanulmányából, amely az iparág több mint 100 vezető, tőzsdén jegyzett vállalatát elemezte. Bár leginkább a német cégeket sújtja a visszaesés, ugyanakkor az iparágon belül éles különbségek mutatkoznak: legrosszabbul az egyszer használatos eszközök és kellékek gyártói jártak, míg a laboratóriumi és diagnosztikai megoldásokat és a sebészeti műszereket, valamint az orvosi segédeszközöket és eszközöket kínáló vállalatok viszonylag jól teljesítettek.
 
Forrás: economx.hu, 2024. március 6. - Koncsek Rita
Álmos Péter, a MOK elnöke szerint az utóbbi egy-két évben nem volt jó kommunikációs irány a bilincsben elvitt orvosok feltüntetése. A várólisták pedig azért nem mozdulnak, mert alulfinanszírozottak az ellátások.
Forrás: economx.hu, 2024. február 23. - Koncsek Rita
Január végi adatok szerint elérte a kórházak tartozása a 81 milliárd forintot, ami év eleji történelmi rekord, mondta az Economxnak Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára. Az egészségügyi államtitkár a héten márciusi adósságrendezésről beszélt.
Forrás: economx.hu, 2024. február 21. - Koncsek Rita
Folyamatosan esnek ki a csontvázak a kórházak szekrényeiből, mondta Demény Ádám, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) főigazgatója a Kórházszövetség konferenciáján. Borzasztó rossz állapotban van az infrastruktúra, több száz lift nem működik, hetente 5200 hibabejelentést kapnak a kórházaktól.
Forrás: portfolio.hu, 2024. február 20. - Csiki Gergely
Az állami egészségügyi rendszer folyamatban lévő átalakításának jelenlegi állását összegezte Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár, aki a közeli és távolabbi terveket is megosztotta a Magyar Kórházszövetség keddi konferenciáján.
 
Forrás: infostart.hu, 2024. február 19.

Az alapellátási ügyeleti rendszer megújításának tapasztalatairól, a gyermekügyeletek helyzetéről, az orvosok fizetéséről, a szakdolgozók bérének emeléséről és a kórházigazgatók egy részének decemberi leváltásáról is beszélt Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában.