Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Váratlan hír érkezett a magyar kórházakból

Szeptember 30-án 41,6 milliárd forinttal tartoztak a költségvetési intézményként gazdálkodó magyar kórházak a beszállítóknak a Magyar Államkincstár friss adatai szerint. A szeptemberi növekedés "mindössze" félmilliárd forint az idei, 4-5 milliárdos havi átlag tizede.
További részletek

Kész az összefogásra a magyarországi orvostechnikai szektor

Javaslatcsomag a korszerű egészségügyi rendszerért és a versenyképes egészségiparért
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: Nol.hu, 2015. november 25. – Danó Anna

Leköszönt a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) elnöki tisztségéről Dénes Tamás, s a szövetség zárt ajtók mögött zajló hétfői tisztújító gyűlésén Sipka Balázst választották meg az új elnöknek.

 

Dénes Tamás indul a Magyar Orvosi Kamara elnöki posztjáért a köztestület hétvégi tisztújító küldöttgyűlésén. Lapunknak elmondta: orvostársaitól kapott jelölést a kamara elnöki, alelnöki, főtitkári és titkári pozíciójára, amit elfogadott. Így Éger István jelenlegi elnök kihívója lesz a tisztújításon.

Nincs összefüggés a lemondása és a kamarai tisztségekre való jelölése között - mondta Dénes, s hozzátette: a rezidensszövetség elnöki posztjáról már a tavasszal le akart mondani, de ezt a nyári demonstrációk miatt nem tette meg, most viszont elérkezett az ideje ennek is.

„Folytatjuk, mondhatnám viccesen" – vágta rá, amikor azt firtattuk, milyen programmal készül a köztestület élére. Hozzátette: a jelenleginél hangsúlyosabb érdekképviseletet szeretne megvalósítani. Példaként említette a Merényi pszichiátriáján történteket, hasonló botrányok esetén pedig határozottabb kamarai fellépéssel védené meg az ott dolgozókat. Megjegyezte, nem biztos, hogy az ott történt balesetek bekövetkeztek volna akkor is, ha a fenntartó biztosítja a szakmai feltételeket. Továbbá nagyobb hangsúlyt fektetne a szakmai továbbképzésekre, szeretné fölrázni az orvostársadalmat az apátiából, ami miatt most meglehetős érdektelenséggel viseltetnek a kamara közügyei iránt.

Emlékeztetett arra: korábban több javaslattal is próbálkoztak, hogy szorosabban működhessenek együtt az orvosi kamarával, de eddig ez nemigen valósult meg. Például szerették volna a kamarán belül létrehozni szakorvosjelölti tagozatot a fiataloknak, ám ez nem sikerült, az országos elnökséggel erről megegyezni. Hozzátette: a generációváltásnak előbb-utóbb meg kell történnie, és erre esélyt teremthet, ha a fiatal orvosok kerülhetnek a köztestület vezetői közé.