Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Bidló Judit: elindult az egészségügyi rendszer átalakítása

Elindult az egészségügyi rendszer átalakítása, a kitűzött cél az egészségben eltöltött életévek növelése - mondta a Belügyminisztérium egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkára az Orvostechnikai Szövetség keddi budapesti közgyűlésén.
További részletek

Levegőért kapkodnak a kórházak, az eszközbeszállítók is megnyomták a pánikgombot

Március végén 116 milliárd forint tartozást görgettek maguk előtt a kórházak, egy hónap alatt 12 milliárddal nőtt a tartozásállomány, mondta lapunknak Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: szabadeuropa.hu, 2024. július 11. - Keller Alánt; Németh Szabad Európa
Takács Péter egy tavasszal tartott előadásában fakadt ki, hogy mennyire félrementek bizonyos informatikai fejlesztések az egészségügyben. Több rendszert is kifejezetten használhatatlannak nevezett. Annak jártunk utána, mennyibe kerültek ezek, és kik szállították le a kifogásolható programokat.
Forrás: kormany.hu, 08 July 2024
2024 második felében, július 1-jétől december 31-ig Magyarország tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét. Az elnökség során az egészségügy kiemelt prioritása a kardiovaszkuláris betegségek elleni fellépés és a közös EU-s cselekvési terv kialakítása. A soros elnökség első egészségügyi rendezvényét 2024. július 4-én tartották a Belügyminisztérium Márványaulájában.
Forrás: elitmed.hu, 2024. június 26. – Kun J. Viktória
Gyógyszergyártók, orvostechnikai szervezetek és fogyatékossággal élők érdekvédői is ledöbbentek a méltányossági támogatásról hozott legutóbbi kormánydöntésen. Információnk szerint az egészségpolitikát is váratlanul érte a hír, hogy egy állami feladatot alapítványi kézbe adnak, annak forrását pedig alapvetően a lakossági szolidaritásra alapozzák. Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára értékelte a történéseket az eLitMednek.
 
Forrás: economx.hu, 2024. június 19.
Bár a kormány két részletben, mintegy 105 milliárd forintban rendezte a kórházak adósságait, az intézmények továbbra is több mint 41 milliárd forinttal tartoznak beszállítóiknak.
Forrás: elitmed.hu 2024 junius 18. - Kun J. Viktória
Hétfő éjszaka jelent meg a kórházi adósságrendezés második ütemének teljesítéséről szóló hirdetmény a Magyar Közlönyben. A tavasszal bejelentett döntésnek megfelelően az első 63 milliárd forint után most újabb 41 milliárddal oltják a tüzet, ami viszont csak abban segít, hogy ne súlyosbodjon még tovább a helyzet. Idén a kórházi tartozásállomány növekedési üteme már háromszorosa a tavalyinak, a „rendezés” ellenére június végére 50 milliárdos adósságállományt prognosztizál a NEAK.