Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

A kis kórházi beszállítók nem számítanak?

Miközben a legnagyobb kórházi beszállítók félórás etapokban egymásnak adják a kilincset a Pénzügyminisztériumban a tavalyi kintlévőségük átbeszélésére, addig a kis- és középvállalkozások kategóriájába tartozó cégek egyelőre nem tudnak mást tenni, mint malmoznak. Többek között kiszolgáltatott helyzetük miatt sem nyilatkoznak a falakon kívül maradt kisebb cégek, de lapunknak sikerült megszólaltatni egyiküket. Králik Györgyöt kérdeztük, az Orgware Kft. ügyvezető igazgatóját, az Orvostechnikai Szövetség elnökét.
További részletek

Megszereztük a kormány egészségügyi reformcsomagját – Mire lesz ez elég?

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma elkészítette az egészségügyi ellátórendszer átalakításához szükséges első jogszabály-módosításokat. Ha a kormány elfogadja a javaslatokat, érdemben változhat meg az állami intézményrendszer és ezzel megítélésünk szerint a kormány rendkívül fontos, az egészségügy jövőjét meghatározó, régóta várt folyamatot indít el. A Portfolio birtokába került 28 oldalas anyag indoklása meglepő őszinteséggel beszél a jelenlegi rendszer strukturális hibáiról, finanszírozási hiányosságairól és több ponton kezdeményez beavatkozásokat a struktúraváltás érdekében. Megítélésünk szerint azonban bizonyos esetekben irreális ütemtervet fogalmaz meg és nagy súlyt kap az intézményvezetők elszámoltathatóságának kérdése.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: nol.hu, 2015. február 5. – Csuhaj Ildikó

Több mint féléves mosolyszünet után Mezőkövesden, a Fidesz–KDNP-frakciószövetség szezonnyitó ülése előtt Orbán Viktor interjút adott a Simicska-médiabirodalomhoz tartozó Hír Tv-nek.

 

A miniszterelnök a politikai szezonnyitó napirendjéről azt mondta: a tanácskozáson az egészségügy és az oktatás rendszerének átalakításával kapcsolatosan “rendeléseket szeretne felvenni”, szeretné világosan hallani, mik az elvárások, a célok. „Erős javaslat, régóta van napirenden, Pokorni Zoltán képviseli, én nem kötelezném el magam e megoldás mellett” – mondta arról a Rogán Antal által ma nyilvánosságra hozott elképzelésről, hogy az általános iskolai nyolc osztály helyett a jövőben kilencosztályos legyen a képzés.

Az egészségügy átalakításával kapcsolatos kérdésekre nagyfokú türelmetlenséggel reagált, mondván, hatalmas összeget, 500 milliárd forintot költöttek fejlesztésekre és az intézményi átalakításokra, a „hardver megvan, a szoftvert szeretné most már látni”, az eredményt, hogy kevesebben halnak és betegszenek meg. Azt kell megmondani az egészségügyi államtitkárnak és a tárcát vezető miniszternek, hogy ez a rengeteg pénz hogyan igazolódik vissza, hogyan valósul meg a cél, hogy ne betegedjenek meg az emberek! – tette hozzá.

A Putyin-látogatásról a miniszterelnök annyit árult el, hogy rugalmas, akár időben is meghosszabbítható gázszállítási szerződést kell kötni Oroszországgal, és a lehető legkorrektebb, legkiegyensúlyozottabb, fair kapcsolat kell legyen és maradjon fenn, mert a rezsicsökkentés csak így folytatható. Az amerikaiakról Orbán Viktor azt a véleményt fogalmazta meg a közép-európai térséget illetően, hogy „az amerikaiak fontosak, a befolyásérvényesítő képességük erős, de hogy mikor, milyen súllyal vannak jelen egy térségben, az annak a függvénye, hogy mikor mi az amerikai belpolitikai érdek. Amerikával számolni kell, de nem tudunk tartósan külpolitikai stratégiát az amerikai jelenlétre építeni – magyarázta.

„Mindent tudok támogatni” – mondta a reklámadó tervezett mérsékléséről arra, hogy ötszázalékos lesz-e, megerősítve: meg kell előzni az EU-s elmarasztaló eljárást, és meg kell őrizni a költségvetési bevételi tervet.

A miniszterelnök az interjúban beszélt a civil szervezetek finanszírozásának az átláthatóságáról is. Meggyőződése szerint, ha a politikai életben szerepet vállal valaki, vagy egy civil szervezet, illetve annak vezetője esetén az állampolgároknak joga van tudni, hogy ki finanszírozza, kik állnak a háttérben. A veszprémi időközi választás kapcsán pedig a kétharmad jelentőségét bagatellizálta azzal, hogy nem nagyon lát már olyan feladatot, amelyhez a kétharmados parlamenti támogatásra szükség lenne. A politika bizalomkérdés, ezért szeretnék megőrizni a mandátumot, és az ott élők bizalmát – mondta végül.

Angela Merkel német kancellár budapesti látogatásáról szóló kérdésre úgy nyilatkozott, „példátlanul sikeres” a magyar–német gazdasági kapcsolat, s jelezte, mindketten elkötelezettek az együttműködés ilyen magas szintje, sőt, további növelése mellett. Ez konkrét dolgokat is jelent, de ez már nem a kettejük közötti megbeszélés témája, hanem befektetői, szakértői megbeszélések kérdése – tette hozzá.

Orbán valószínűleg azért is tartotta fontosnak, hogy még a matyóföldi zárt frakcióülése előtt interjút adjon a Hír TV-nek, hogy ha – a hermetikus elzártság ellenére is – kiszivárognának az újságírókhoz az este elmondott politikai helyzetértékelő beszédének a részletei, a hírekben már az általa korábban, a Hír TV-nek elmondott tételmondatok szerepeljenek.