Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Kész az összefogásra a magyarországi orvostechnikai szektor

Javaslatcsomag a korszerű egészségügyi rendszerért és a versenyképes egészségiparért
További részletek

MedTech Week, 2020. október 12-16.

A MedTech Week egy olyan európai platformot kínál helyi kezdeményezésekhez, amelyek elősegítik az orvostechnikai ipar munkáját különböző érdekelt felekkel - páciensekkel, gondozókkal, szakemberekkel, döntéshozókkal és sok mással együtt. 2015 óta a nemzeti szövetségek és vállalatok évente több mint 150 - az orvosi technológiák szerepére az életmentésben és az élet javításában, valamint a fenntartható egészségügyi rendszerek fejlesztésére vonatkozó - tevékenységet mutattak be Európában és azon túl. A MedTech Week a MedTech Europe kezdeményezésére jött létre és működik.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: medicalonline 2020.június 12. - T.O.
A változtatásokra két éve készülünk, a járványhelyzet ki is kényszeríti ezeket – mondta Kásler Miklós a tárca belsőgyártású interjújában.
 

Zajlik az egészségügy átalakítása a belső műhelyekben – derült ki Kásler Miklós miniszter Életképek című videó interjúsorozatának második epizódjából, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériumának Facebook-oldalára töltöttek fel csütörtökön este.

Az egészségügy több évtizede felhalmozott adósságainak megszüntetése azért nehéz, mert működés közben kell elvégezni az átalakítást – reflektált a miniszter arra a felvetésre, miszerint az ágazatvezetés csak tüzeket oltogat, mert nem mer, vagy nem tud belevágni a reformokba.

Először azt kell definiálni, mit kell teljesítenie a magyar egészségügynek – folytatta Kásler Miklós, majd kifejtette: „van egy általános ellátási rendszer, ami a családi orvosoktól a kórházi rendszeren keresztül a megyei kórházakig tart, és vannak a népegészségügyi feladatok”, amire már két évvel korábban kidolgozták az öt nemzeti egészségprogramot, és végül a feladatok sorába lépett harmadikként a járványügyi helyzetek kezelése.

A változtatásokra két éve készülünk, most a járvány mindent felgyorsított, egyúttal ki is kényszeríti, hogy a magyar egészségügyet minden kihívás leküzdésére alkalmassá tegyük – szögezte le a tárcavezető.

A magyar családok védőszentjei a védőnők, akik születésüktől kísérik az embereket – említette a beszélgetés során a miniszter. Az egészségügyi ellátórendszer hungarikuma a védőnői szolgálat, az ott dolgozók munkáját anyagilag is elismerik, hiszen fizetésük 2019 és 2022 között több lépcsőben emelkedik.