Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Megjelentek az Egészségipari Támogatási Program részletei

A Pénzügyminisztérium közzétette az Egészségipari Támogatási Program részleteit, és elérhető a támogatás kérelmezéséhez szükséges űrlap is.
További részletek

Megint tovább nő a kórházak adóssága

Júniusban újabb 2,6 milliárd forinttal nőtt a magyar kórházak tartozásállománya, elérve az első félév végére a 35,2 milliárd forintot. Havonta átlagosan 5,8 milliárd forint a növekedés szemben a tavalyi 4,4 milliárd forinttal – írja a Napi.hu a Magyar Államkincstár adataira hivatkozva.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: medicalonline 2020.június 12. - T.O.
A változtatásokra két éve készülünk, a járványhelyzet ki is kényszeríti ezeket – mondta Kásler Miklós a tárca belsőgyártású interjújában.
 

Zajlik az egészségügy átalakítása a belső műhelyekben – derült ki Kásler Miklós miniszter Életképek című videó interjúsorozatának második epizódjából, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériumának Facebook-oldalára töltöttek fel csütörtökön este.

Az egészségügy több évtizede felhalmozott adósságainak megszüntetése azért nehéz, mert működés közben kell elvégezni az átalakítást – reflektált a miniszter arra a felvetésre, miszerint az ágazatvezetés csak tüzeket oltogat, mert nem mer, vagy nem tud belevágni a reformokba.

Először azt kell definiálni, mit kell teljesítenie a magyar egészségügynek – folytatta Kásler Miklós, majd kifejtette: „van egy általános ellátási rendszer, ami a családi orvosoktól a kórházi rendszeren keresztül a megyei kórházakig tart, és vannak a népegészségügyi feladatok”, amire már két évvel korábban kidolgozták az öt nemzeti egészségprogramot, és végül a feladatok sorába lépett harmadikként a járványügyi helyzetek kezelése.

A változtatásokra két éve készülünk, most a járvány mindent felgyorsított, egyúttal ki is kényszeríti, hogy a magyar egészségügyet minden kihívás leküzdésére alkalmassá tegyük – szögezte le a tárcavezető.

A magyar családok védőszentjei a védőnők, akik születésüktől kísérik az embereket – említette a beszélgetés során a miniszter. Az egészségügyi ellátórendszer hungarikuma a védőnői szolgálat, az ott dolgozók munkáját anyagilag is elismerik, hiszen fizetésük 2019 és 2022 között több lépcsőben emelkedik.