Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Érthetetlen, hogy a kormány miért nem biztosít forrást a kórházi tartozások rendezésére- az ETOSZ, a MediKlaszter és az OSZ sajtóközleménye

Az egészségügyi intézmények lejárt adósságállománya 2024 februárjában újra meghaladta a 100 milliárd forintot. Miközben az egészségügyi kormányzat egy következő konszolidációra vonatkozó konkrét javaslatot nyújtott be Magyarország Kormányának, a mai napig nem született meg az erről szóló döntés.
További részletek

Történelmi rekordon a kórházi adósság januárban

Január végi adatok szerint elérte a kórházak tartozása a 81 milliárd forintot, ami év eleji történelmi rekord, mondta az Economxnak Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára. Az egészségügyi államtitkár a héten márciusi adósságrendezésről beszélt.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: weborvos.hu, 2020. július 1. - MTI
Budapest, 2020. július 1., szerda (MTI) - Az egészségügyi és a szociális szférában is többletforrások vannak a 2021-es költségvetésben, amelyet pénteken fogadhat el az Országgyűlés - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.
Rétvári Bence közlése szerint az egy évvel korábbi költségvetéshez viszonyítva 156 milliárd forinttal jut több az egészségügyre, ami 77 százalékkal haladja meg a baloldal által utoljára elfogadott egészségügyi költségvetést.
    A 2020-as költségvetéshez képest az oktatás terén 80 milliárd forint körüli, a nyugellátásoknál 127 milliárd forint, a kulturális területen 26 milliárd forint, míg a szociális területen 41 milliárd forint a többlet - fűzte hozzá a parlamenti államtitkár.
    Mint mondta, egy olyan költségvetést kellett előkészíteni, amely egy válságos gazdasági helyzetből való kivezetés, az újbóli növekedés költségvetése, mindezt úgy, hogy fenn kell tartani a járványügyi készültséget és a családok támogatásai sem szenvedhetnek csorbát.
    Rétvári Bence a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hangsúlyozta, hogy a költségvetés a válságos idők ellenére is tartalmazza a megígért béremeléseket és a 13. havi nyugdíj visszavezetését.