Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Megszűnhetnek a kórházi adósságok

Magyarországon az elmúlt másfél évben, a koronavírus-járvány miatti pandémiával folytatott küzdelem idején még inkább felfokozódott a várakozás az egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatban – mondta Jenei Zoltán, az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) országos kórház-főigazgatója az Interdiszciplináris Magyar Egészségügy konferenciáján.
További részletek

Meglepő adatok érkeztek a magyar kórházakból

Áprilisban megközelítette a 33 milliárd forintot a magyar kórházak adósságállománya az Államkincstár szerdán közzétett adatai szerint. A tartozásállomány növekedése 2021-ben meglehetősen nagy amplitúdóval hullámzik hónapról hónapra, a januári 11 milliárdos és a márciusi 6 milliárdos kiugrás után áprilisban "mindössze" 3,67 milliárd forint volt. Idén átlagosan havonta 6,2 milliárd forinttal nőtt a kórházak tartozása.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: magyarnemzet.hu, 2020 szeptember 19 - Végh Attila - Niczky Emőke
Személyes adatokkal is visszaéltek a gyógyászati segédeszközt forgalmazó csalók.
Borsodi vállalkozók soha meg nem történt hallókészülék-beszerzések után igényeltek több mint 720 millió forint támogatást. A Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársai szeptember 17-én őrizetbe vették a csalás irányítóit, a bíróság pedig szeptember 19-én elrendelte a gyanúsítottak harminc napos letartóztatását.

Két miskolci vállalkozó több gazdasági társaságot hozott létre tavaly azzal a céllal, hogy hallókészülékeket értékesítsenek idős rászorulóknak a Nemzeti Egészségügyi Alapkezelő (NEAK) ártámogatásával. A gyanú szerint a cégek a magánszemélyek adataival visszaélve, fiktív hallókészülék-beszerzések után igényelték a támogatást a NEAK-tól úgy, hogy az érintettek nem is tudtak a beszerzésről, az eszközöket sem kapták meg, vagy silány minőségű távol-keleti bóvlikat juttattak el hozzájuk a csalók. A céghálózat ezzel a módszerrel összesen 721 millió forint támogatást vett fel jogosulatlanul.

A NAV a bűnbanda felszámolására, szervezett akcióban bankszámlákat és ingóságokat foglalt le, zár alá vett egy ingatlant, valamint a társaság alaptőkéjét, összesen csaknem kétszázmillió forint értékű vagyont foglalva le ezzel. A pénzügyi nyomozók költségvetési csalás gyanújával hallgattak ki és vettek őrizetbe egy férfit és egy nőt, letartóztatásukat a Miskolci Járásbíróság elrendelte.