Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Váratlan hír érkezett a magyar kórházakból

Szeptember 30-án 41,6 milliárd forinttal tartoztak a költségvetési intézményként gazdálkodó magyar kórházak a beszállítóknak a Magyar Államkincstár friss adatai szerint. A szeptemberi növekedés "mindössze" félmilliárd forint az idei, 4-5 milliárdos havi átlag tizede.
További részletek

Kész az összefogásra a magyarországi orvostechnikai szektor

Javaslatcsomag a korszerű egészségügyi rendszerért és a versenyképes egészségiparért
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: magyarnemzet.hu, 2020 szeptember 19 - Végh Attila - Niczky Emőke
Személyes adatokkal is visszaéltek a gyógyászati segédeszközt forgalmazó csalók.
Borsodi vállalkozók soha meg nem történt hallókészülék-beszerzések után igényeltek több mint 720 millió forint támogatást. A Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársai szeptember 17-én őrizetbe vették a csalás irányítóit, a bíróság pedig szeptember 19-én elrendelte a gyanúsítottak harminc napos letartóztatását.

Két miskolci vállalkozó több gazdasági társaságot hozott létre tavaly azzal a céllal, hogy hallókészülékeket értékesítsenek idős rászorulóknak a Nemzeti Egészségügyi Alapkezelő (NEAK) ártámogatásával. A gyanú szerint a cégek a magánszemélyek adataival visszaélve, fiktív hallókészülék-beszerzések után igényelték a támogatást a NEAK-tól úgy, hogy az érintettek nem is tudtak a beszerzésről, az eszközöket sem kapták meg, vagy silány minőségű távol-keleti bóvlikat juttattak el hozzájuk a csalók. A céghálózat ezzel a módszerrel összesen 721 millió forint támogatást vett fel jogosulatlanul.

A NAV a bűnbanda felszámolására, szervezett akcióban bankszámlákat és ingóságokat foglalt le, zár alá vett egy ingatlant, valamint a társaság alaptőkéjét, összesen csaknem kétszázmillió forint értékű vagyont foglalva le ezzel. A pénzügyi nyomozók költségvetési csalás gyanújával hallgattak ki és vettek őrizetbe egy férfit és egy nőt, letartóztatásukat a Miskolci Járásbíróság elrendelte.