Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Mélyebbre evickéltek a kórházak az adósságtengerben

Február végén 22,8 milliárd forint volt a kórházakban a kifizetetlen számlák végösszege, márciusra ez 29,1 milliárd forintra emelkedett.
További részletek

Hiába várnak pénzükre a kórházi beszállítók, sokan kerültek a csőd szélére

Több mint 4 ezer kis- és közepes orvostechnikai cég került nehéz helyzetbe azzal, hogy a kórházak már februárban leálltak a számlák kifizetésével. Mivel lényegében minden pénz a koronavírussal fertőzöttek ellátására kell, a beszállítóknak nem marad. Van, aki már hitelt vett fel, de így is 2-3 hónapra elég a pénze. Ha az intézmények nem fizetnek, és nem lesz szállítás, megbénulhat az egészségügy.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: medicalonline, 2020. november 18. - Magyar Közlöny
Magyar Közlöny 250. számában hirdették ki az Országos Kórházi Főigazgatóság létrejöttéről szóló jogszabályt.
 

Megjelent és mától hatályos a Magyar Kormány 506/220. (XI. 17.) rendelete, amely központi költségvetési szervként hozza létre az Országos Kórházi Főigazgatóságot, amelyet az egészségügyért felelős miniszter alá rendel.

Az Országos Kórházi Főigazgatóságot az országos kórház-főigazgató vezeti.

Az országos kórház-főigazgatót a miniszter javaslatára a miniszterelnök nevezi ki és menti fel, az országos kórház-főigazgatót az országos kórházfőigazgató-helyettes helyettesíti.

Az országos kórházfőigazgató-helyettest az országos kórház-főigazgató javaslatára a miniszterelnök nevezi ki és menti fel.

Az új szervezet feladata az egészségügyi ellátórendszer működésének figyelemmel kísérése, a felülvizsgálatát érintő stratégiai kormányzati döntések megalapozása, melynek keretében közreműködik az egységes és átlátható új nemzeti egészségügyi irányítási rendszer kialakításában, olvasható a Magyar Közlöny 250. számában.