Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Közel kilencmilliárd forinttal nőtt a kórházak adóssága, új finanszírozási terv jöhet

Szeptember végéhez képest egy hónap alatt 8,9 milliárd forinttal több adósságot halmoztak fel az egészségügyi intézmények, válaszolta Kiss Zsolt a NEAK főigazgatója a Napi.hu kérdésére egy egészségügyi konferencián. Az országos kórház-főigazgató elmondta, hamarosan egy olyan javaslatcsomagot tesznek le a kórházak finanszírozásával kapcsolatban a Pénzügyminisztérium asztalára, ami hozzányúl a kiadási oldalhoz is.
További részletek

Költségvetési csalás miatt orvosok, asszisztensek és cégvezetők letartóztatásban

A KR NNI az NVSZ-szel és a NEAK-kal együttműködve egy az egészségügyi finanszírozás területén működő bűnszervezet tagjai ellen folytat eljárást. Az ügynek eddig nyolc gyanúsítottja van, az akció napján a nyomozók egyszerre egyidőben összesen 45 helyszínen tartottak kutatásokat.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: Országos Vérellátó Szolgálat, Orvostechnikai Szövetség - 2021. február 11.
Sikeresen zárult a február 11-i "Együtt az egészségért - a betegek világnapja alkalmából" az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) által szervezett véradónap, amely az Orvostechnikai Szövetség, az ETOSZ (Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete), és a HIVDA (Magyar Diagnosztikum Gyártók és Forgalmazók Tudományos, Ismeretterjesztő és Érdekvédelmi Egyesülete) támogatásával valósult meg.
 
A véradáson országosan összesen 2.039 véradót regisztrált az OVSZ. Az orvostechnikai szakmai szervezetek támogatása jóvoltából a kerek számú többszörös véradók COVID-19 ellenanyag (IgG) tesztet kérhettek: 96 véradó élt ezzel a lehetőséggel.

Mindenkinek köszönjük az önzetlen véradást!

Egyes orvostechnikai cégek – Szövetségünk részéről a Hartmann Magyarország – tárgyi adománnyal is támogatták a véradónapot.

 

Az ETOSZ elnöke, Csató András (k), az ETOSZ igazgatója, dr. Rádai Tamás (b) és az Orvostechnikai Szövetség főtitkára, Rásky László (j) együtt vettek részt a véradáson, az OVSZ Karolina úti központjában.