Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Megszűnhetnek a kórházi adósságok

Magyarországon az elmúlt másfél évben, a koronavírus-járvány miatti pandémiával folytatott küzdelem idején még inkább felfokozódott a várakozás az egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatban – mondta Jenei Zoltán, az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) országos kórház-főigazgatója az Interdiszciplináris Magyar Egészségügy konferenciáján.
További részletek

Meglepő adatok érkeztek a magyar kórházakból

Áprilisban megközelítette a 33 milliárd forintot a magyar kórházak adósságállománya az Államkincstár szerdán közzétett adatai szerint. A tartozásállomány növekedése 2021-ben meglehetősen nagy amplitúdóval hullámzik hónapról hónapra, a januári 11 milliárdos és a márciusi 6 milliárdos kiugrás után áprilisban "mindössze" 3,67 milliárd forint volt. Idén átlagosan havonta 6,2 milliárd forinttal nőtt a kórházak tartozása.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: Országos Vérellátó Szolgálat, Orvostechnikai Szövetség - 2021. február 11.
Sikeresen zárult a február 11-i "Együtt az egészségért - a betegek világnapja alkalmából" az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) által szervezett véradónap, amely az Orvostechnikai Szövetség, az ETOSZ (Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete), és a HIVDA (Magyar Diagnosztikum Gyártók és Forgalmazók Tudományos, Ismeretterjesztő és Érdekvédelmi Egyesülete) támogatásával valósult meg.
 
A véradáson országosan összesen 2.039 véradót regisztrált az OVSZ. Az orvostechnikai szakmai szervezetek támogatása jóvoltából a kerek számú többszörös véradók COVID-19 ellenanyag (IgG) tesztet kérhettek: 96 véradó élt ezzel a lehetőséggel.

Mindenkinek köszönjük az önzetlen véradást!

Egyes orvostechnikai cégek – Szövetségünk részéről a Hartmann Magyarország – tárgyi adománnyal is támogatták a véradónapot.

 

Az ETOSZ elnöke, Csató András (k), az ETOSZ igazgatója, dr. Rádai Tamás (b) és az Orvostechnikai Szövetség főtitkára, Rásky László (j) együtt vettek részt a véradáson, az OVSZ Karolina úti központjában.