Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Hiába várnak pénzükre a kórházi beszállítók, sokan kerültek a csőd szélére

Több mint 4 ezer kis- és közepes orvostechnikai cég került nehéz helyzetbe azzal, hogy a kórházak már februárban leálltak a számlák kifizetésével. Mivel lényegében minden pénz a koronavírussal fertőzöttek ellátására kell, a beszállítóknak nem marad. Van, aki már hitelt vett fel, de így is 2-3 hónapra elég a pénze. Ha az intézmények nem fizetnek, és nem lesz szállítás, megbénulhat az egészségügy.
További részletek

Friss adatok érkeztek a magyar kórházakból

Februárban újabb 3,4 milliárd forinttal gyarapodott a magyar kórházak tartozása, az adósságállomány jelenleg 22,851 milliárd forint a Magyar Államkincstár friss adatai szerint.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: Országos Vérellátó Szolgálat, Orvostechnikai Szövetség - 2021. február 11.
Sikeresen zárult a február 11-i "Együtt az egészségért - a betegek világnapja alkalmából" az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) által szervezett véradónap, amely az Orvostechnikai Szövetség, az ETOSZ (Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete), és a HIVDA (Magyar Diagnosztikum Gyártók és Forgalmazók Tudományos, Ismeretterjesztő és Érdekvédelmi Egyesülete) támogatásával valósult meg.
 
A véradáson országosan összesen 2.039 véradót regisztrált az OVSZ. Az orvostechnikai szakmai szervezetek támogatása jóvoltából a kerek számú többszörös véradók COVID-19 ellenanyag (IgG) tesztet kérhettek: 96 véradó élt ezzel a lehetőséggel.

Mindenkinek köszönjük az önzetlen véradást!

Egyes orvostechnikai cégek – Szövetségünk részéről a Hartmann Magyarország – tárgyi adománnyal is támogatták a véradónapot.

 

Az ETOSZ elnöke, Csató András (k), az ETOSZ igazgatója, dr. Rádai Tamás (b) és az Orvostechnikai Szövetség főtitkára, Rásky László (j) együtt vettek részt a véradáson, az OVSZ Karolina úti központjában.