Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Közel kilencmilliárd forinttal nőtt a kórházak adóssága, új finanszírozási terv jöhet

Szeptember végéhez képest egy hónap alatt 8,9 milliárd forinttal több adósságot halmoztak fel az egészségügyi intézmények, válaszolta Kiss Zsolt a NEAK főigazgatója a Napi.hu kérdésére egy egészségügyi konferencián. Az országos kórház-főigazgató elmondta, hamarosan egy olyan javaslatcsomagot tesznek le a kórházak finanszírozásával kapcsolatban a Pénzügyminisztérium asztalára, ami hozzányúl a kiadási oldalhoz is.
További részletek

Költségvetési csalás miatt orvosok, asszisztensek és cégvezetők letartóztatásban

A KR NNI az NVSZ-szel és a NEAK-kal együttműködve egy az egészségügyi finanszírozás területén működő bűnszervezet tagjai ellen folytat eljárást. Az ügynek eddig nyolc gyanúsítottja van, az akció napján a nyomozók egyszerre egyidőben összesen 45 helyszínen tartottak kutatásokat.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: weborvos.hu, 2021. május 18. - HVG
Teljes egészében eltűnt a Dél-Budai Centrumkórház bruttó 330 milliárd forintos kiadása a benyújtott pályázatból.
   

Az egyetemek megújítása, a Dél-Budai Centrumkórház és egy Duna-híd is eltűnt a kormány tervei közül az uniós helyreállítási alap ma közölt programjai alapján, az orvosi béremelés azonban megmaradt - írta a hvg.hu. a május 17-én, hétfőn délelőtt a kormányzati honlapon megjelent dokumentum alapján.

Összességében a legnagyobb tételt az egészségügy jelenti, 857,04 milliárd forinttal.

Az egyes tételeket böngészve észrevehetjük, hogy teljesen eltűnt például a “Helyi sajátosságokon alapuló munkaszocializáció és készségfejlesztés”-re szánt pénz, az új bölcsődei férőhelyekre vonatkozó 98 milliárdos tétel pedig 40 milliárdra csökkent. A közlekedési tételnél nagy számú jármű beszerzését törölte a kormány és a korábban tervezett új Duna-hídról is lemondott.

Az egészségügy területén változatlan összeggel 300 milliárd forinttal szerepel az orvosok bérrendezése a hálapénz kivezetése céljából. Teljes egészében eltűnt azonban a Dél-Budai Centrumkórház bruttó 330 milliárd forintos kiadása - írták.