Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Példátlan számok érkeztek a magyar kórházakból

Májusban több mint 9 milliárd forinttal gyarapodott a magyar kórházak adóssága, ilyen mértékű évközi emelkedésre eddig még soha nem volt példa. A májusi plusszal 40 milliárd fölé nőtt a tartozásállomány, ami az ötödik hónap végére szintén rekordnak számít.
További részletek

Meredeken emelkedik a kórházak adóssága

„Május végén az április végi 33 milliárd forint után a 42 milliárd forintot is meghaladta a kórházak tartozásának összege – ez derül ki a Magyar Államkincstár legfrissebb adataiból.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: weborvos.hu, 2021. július 6.
A legnagyobb összeget a XIII. kerület kapja, a fővárosi önkormányzat többek között diagnosztikai programokra fordíthatja a forrásokat.
 
 

10,27 milliárd forint fejlesztési támogatást ad a kormány Budapestnek az egészségügyi alapellátás, valamint a járóbeteg-ellátás fejlesztését szolgáló projektek támogatására, jelentette be ma délelőtt Novák Katalin, a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs vezetője.

Az erről szóló kormányhatározat már meg is jelent kedden délelőtt a Magyar Közlöny 127. számában: a fővárosi alapellátás és járóbeteg-szakellátás fejlesztésének az Egészséges Budapest Program keretében történő megvalósításával kapcsolatos 2021. évi feladatokról címmel. A fejlesztésekre 10 270 006 772 forint központi költségvetési támogatást biztosít a kormány 2022. június 30-i felhasználással.

A kormányhatározat melléklete részletesen közli, kinek, milyen célra, mekkora támogatást nyújt a kormány. Például Budapest Főváros Önkormányzata diagnosztikai programok és ezeket elősegítő szolgáltatások kialakítása, működtetése céljából 750 millió forinthoz jut. A legnagyobb forrásban XIII. kerületi önkormányzat részesül – a támogatást épületfelújításra, -korszerűsítésre, orvosieszköz-fejlesztésre, infokommunikációseszköz- és szolgáltatásfejlesztésre fordíthatják. A VII. kerületi önkormányzat telemedicina szolgáltatásfejlesztésre, orvosieszközbeszerzésre, infokommunikációseszköz- és szolgáltatásfejlesztésre, épületfelújításra, humánerőforrás-fejlesztésre fordíthat 135 millió forintot.

További részletek a kormányhatározat mellékletében.