Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Érthetetlen, hogy a kormány miért nem biztosít forrást a kórházi tartozások rendezésére- az ETOSZ, a MediKlaszter és az OSZ sajtóközleménye

Az egészségügyi intézmények lejárt adósságállománya 2024 februárjában újra meghaladta a 100 milliárd forintot. Miközben az egészségügyi kormányzat egy következő konszolidációra vonatkozó konkrét javaslatot nyújtott be Magyarország Kormányának, a mai napig nem született meg az erről szóló döntés.
További részletek

Történelmi rekordon a kórházi adósság januárban

Január végi adatok szerint elérte a kórházak tartozása a 81 milliárd forintot, ami év eleji történelmi rekord, mondta az Economxnak Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára. Az egészségügyi államtitkár a héten márciusi adósságrendezésről beszélt.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: atv.hu, 2021. július 29.
Júniusban 41, 5 milliárdra rúgott a kórházak adóssága - az adósságállomány az állammal szembeni része elenyésző, magánszolgáltatókkal szemben fennálló tartozások teszik ki központi részét. A legfrissebb hírek arról szólak, hogy a kórházak már nem is csepegtetik a pénzt, hanem egyáltalán nem fizettek.
 
 

A covid vette át a normál kórházi ellátás szerepét, ráadásul ez nem is egy drága betegség - mondta Rásky László, Orvostechnikai Szövetség főtitkára. Az EMMI államtitkára a parlamentben azt mondta, hogy a covid miatt nőtt elsődlegesen a kórházak adóssága. A főtitkár szerint nyilván szoros az összefüggés, a halaszható műtétek minimálisra csökkentek, de az adósság minden évben jellemző szokott lenni.

Rásky László elmondta, hogy évtizedes struktúrák vannak életben a finanszírozás tekintetében. A covid előtt is alulfinanszírozottak voltak a kórházak, de a betegség drágasága miatt ez még fokozódott.

Azt reméli, hogy a betegek nem érzik a kórházak hatalmas adósságát - maximum abból, hogy egyes műtéteket el kell halasztani, mert hiányoznak alapfelszerelések. Ennek ellenére elismerte, hogy túl azon, hogy ez a vállalkozásokra is megy, a nap végén a betegek sínylik meg a finanszírozási problémákat.  - hangzott el az ATV Startban.