Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Ellátási problémákat okoz a járvány

A gyógyászati segédeszközöket használók ellátási problémákat tapasztalhatnak az üzletekben – mondta a VG-nek Margitai Barnabás, a Forgalmazók az Egészségért Szövetség elnöke.
További részletek

Egy lehetséges magyarázat a megmagyarázhatatlannak tűnő kórházi adatokra

Augusztusban közel 19 milliárd forinttal - 46 milliárdról 27,4 milliárdra - csökkent a magyar állami kórházak adóssága a Magyar Államkincstár (MÁK) friss adatai szerint. A beszállítókat képviselő szakmai szövetség tagvállalatai ugyanakkor nem érzékelték, hogy a kórházak fizetni kezdték volna a lejárt számlákat. A jelenség hivatalos indoklására egyelőre várnunk kell, egészségügyet ismerő forrásaink azonban szolgáltak egyfajta magyarázattal.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: napi.hu, 2021. szeptember 15. - Németh Géza
Mindaddig szünetel a kórházparancsnokok tevékenysége, ameddig az operatív törzs másképpen nem dönt - módosította a kormány a korábbi rendeletét.
 
 

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet felülírja a kormány június 30-án hozott rendeletét, amely szerint a kórházparancsnokok tevékenysége szeptember 15-ig szünetelt.

Az új szabály szerint mindaddig szünetel az országos kórházfőparancsnok és országos kórházfőparancsnok-helyettes, valamint a kórházparancsnokok kórházparancsnoki és intézményparancsnoki tevékenysége, ameddig annak felfüggesztéséről nem dönt az operatív törzs.

Ha az operatív törzs rendelkezése szerint a parancsnokok tevékenységét folytatni kell, akkor a rendészetért felelős miniszter a döntésről a következő ülésén tájékoztatja a kormányt. A tevékenység folytatásának az Operatív Törzs által meghatározott időpontját a rendészetért felelős miniszter haladéktalanul közzéteszi a Magyar Közlönyben.