Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Közel kilencmilliárd forinttal nőtt a kórházak adóssága, új finanszírozási terv jöhet

Szeptember végéhez képest egy hónap alatt 8,9 milliárd forinttal több adósságot halmoztak fel az egészségügyi intézmények, válaszolta Kiss Zsolt a NEAK főigazgatója a Napi.hu kérdésére egy egészségügyi konferencián. Az országos kórház-főigazgató elmondta, hamarosan egy olyan javaslatcsomagot tesznek le a kórházak finanszírozásával kapcsolatban a Pénzügyminisztérium asztalára, ami hozzányúl a kiadási oldalhoz is.
További részletek

Költségvetési csalás miatt orvosok, asszisztensek és cégvezetők letartóztatásban

A KR NNI az NVSZ-szel és a NEAK-kal együttműködve egy az egészségügyi finanszírozás területén működő bűnszervezet tagjai ellen folytat eljárást. Az ügynek eddig nyolc gyanúsítottja van, az akció napján a nyomozók egyszerre egyidőben összesen 45 helyszínen tartottak kutatásokat.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: Népszava, 2021. december 15.
Danó Anna a lap egészségügyi szakújságírója, főmunkatársa évek óta kikezdhetetlen alapossággal mutatja be a hazai egészségügy működését, sikereit, hiányosságait.

Danó Anna kapta idén a Népszava Fejtő Ferenc-díját. A 2006-ban alapított elismerés egyrészt emléket állít a névadónak, a másfél évszázados lap egykori újságírójának és tiszteletbeli főszerkesztőjének, másrészt a díjat annak a szerkesztőségi munkatársnak vagy az újságban rendszeresen publikáló szerzőnek ítélik oda minden évben, aki Fejtő Ferenc névadójának szellemiségéhez méltó munkát végzett. Az első díjazott a 2015 januárjában elhunyt Andrassew Iván volt.

Danó Anna a lap egészségügyi szakújságírója, főmunkatársa évek óta kikezdhetetlen alapossággal mutatja be a hazai egészségügy működését, sikereit, hiányosságait, megalkuvást nem ismerve küzd a betegek érdekeiért, jogaiért, a koronavírus járvány időszakában pedig szakmai érveken, hiteles adatokon nyugvó írások sokaságával segített eligazítani az olvasókat.