Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Közel kilencmilliárd forinttal nőtt a kórházak adóssága, új finanszírozási terv jöhet

Szeptember végéhez képest egy hónap alatt 8,9 milliárd forinttal több adósságot halmoztak fel az egészségügyi intézmények, válaszolta Kiss Zsolt a NEAK főigazgatója a Napi.hu kérdésére egy egészségügyi konferencián. Az országos kórház-főigazgató elmondta, hamarosan egy olyan javaslatcsomagot tesznek le a kórházak finanszírozásával kapcsolatban a Pénzügyminisztérium asztalára, ami hozzányúl a kiadási oldalhoz is.
További részletek

Költségvetési csalás miatt orvosok, asszisztensek és cégvezetők letartóztatásban

A KR NNI az NVSZ-szel és a NEAK-kal együttműködve egy az egészségügyi finanszírozás területén működő bűnszervezet tagjai ellen folytat eljárást. Az ügynek eddig nyolc gyanúsítottja van, az akció napján a nyomozók egyszerre egyidőben összesen 45 helyszínen tartottak kutatásokat.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: weborvos.hu, 2022. január 17.- bama.hu
Több mint 293 millió forintos támogatást fordíthat az intézmény a járóbeteg-ellátás fejlesztésére.
 
 

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében benyújtott „Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése a Siklósi Kórházban” című nyertes pályázat keretében több mint 293 millió forintos támogatást fordíthat az intézmény a járóbeteg-ellátás fejlesztésére - írta a bama.hu. Mint Kanizsai István, a Siklósi Kórház igazgatója elmondta, a fejlesztés érinti a többi között a szemészetet, a reumatológiát, a kardiológiát, pulmonológiát, az urológiát, a diabetológiát, a nőgyógyászatot, a belgyógyászatot, a sebészetet, a fizioterápiát, a röntgent és a laboratóriumot. Összesen 130 különböző orvostechnikai gépet és eszközt fognak vásárolni a minőségibb egészségügyi ellátás érdekében. Az intézmény 50 ezer ember ellátásáról gondoskodik.

– Mammográfiai vizsgálatokra alkalmas korszerű, digitális gép beszerzésére is sor kerül, amely azért is kiemelendő, mert a mellrák magas előfordulása miatt nagyon fontos a nők időben történő szűrése. A pácienseknek eddig Pécsre kellett utazniuk emiatt, és gyakran hónapokat kellett várakozni az időpontra. Emellett a reumatológián eddig nem volt csontsűrűségmérő eszköz, amely szintén segíteni fogja a diagnosztikát. A laboratórium is korszerűbb gépeket kap, így az elvégezhető vizsgálatok bővülhetnek, ezáltal összhangban lesznek a legmodernebb klinikai elvárásokkal – mondta a kórház igazgatója. Kanizsai István hozzátette, a fejlesztések a közbeszerzési eljárás lefolytatása után kezdődhetnek meg, és 2023 őszéig megvalósulnak.

A Siklósi Kórház egyébként az egynapos sebészetet is szeretné fejleszteni, hiszen erre nagyon nagy az igény. Az intézmény vezetősége kapacitásbővítésre adott be igényt. Ezzel kapcsolatban tavasszal várható döntés - írták.