Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Közel kilencmilliárd forinttal nőtt a kórházak adóssága, új finanszírozási terv jöhet

Szeptember végéhez képest egy hónap alatt 8,9 milliárd forinttal több adósságot halmoztak fel az egészségügyi intézmények, válaszolta Kiss Zsolt a NEAK főigazgatója a Napi.hu kérdésére egy egészségügyi konferencián. Az országos kórház-főigazgató elmondta, hamarosan egy olyan javaslatcsomagot tesznek le a kórházak finanszírozásával kapcsolatban a Pénzügyminisztérium asztalára, ami hozzányúl a kiadási oldalhoz is.
További részletek

Költségvetési csalás miatt orvosok, asszisztensek és cégvezetők letartóztatásban

A KR NNI az NVSZ-szel és a NEAK-kal együttműködve egy az egészségügyi finanszírozás területén működő bűnszervezet tagjai ellen folytat eljárást. Az ügynek eddig nyolc gyanúsítottja van, az akció napján a nyomozók egyszerre egyidőben összesen 45 helyszínen tartottak kutatásokat.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: medicalonline - ATV, 2022.február 4..
A tárca 3 milliárd forintos átcsoportosítást ígért a szakmai szervezeteknek az orvosi segédeszközhiány enyhítésére, közölte az ATV.
 
 

Hiánycikké vált a járóbot, a kerekes- és a fürdetőszék is. Annak érdekében, hogy újra hozzá lehessen jutni ezekhez, a szaktárca 3 milliárd forintos átcsoportosítást ígért a szakmai szervezeteknek. A kodifikáció alatt álló döntésről Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára számolt be az ATV Híradójának a tárcával folytatott egyeztetést követően.

Anyagi és adminisztrációs terhet is ró a piaci szereplőkre a gyógyászati-segédeszközök augusztusra halasztott kötelező regisztrációja – hangzott el még a Híradóban.