Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Közel kilencmilliárd forinttal nőtt a kórházak adóssága, új finanszírozási terv jöhet

Szeptember végéhez képest egy hónap alatt 8,9 milliárd forinttal több adósságot halmoztak fel az egészségügyi intézmények, válaszolta Kiss Zsolt a NEAK főigazgatója a Napi.hu kérdésére egy egészségügyi konferencián. Az országos kórház-főigazgató elmondta, hamarosan egy olyan javaslatcsomagot tesznek le a kórházak finanszírozásával kapcsolatban a Pénzügyminisztérium asztalára, ami hozzányúl a kiadási oldalhoz is.
További részletek

Költségvetési csalás miatt orvosok, asszisztensek és cégvezetők letartóztatásban

A KR NNI az NVSZ-szel és a NEAK-kal együttműködve egy az egészségügyi finanszírozás területén működő bűnszervezet tagjai ellen folytat eljárást. Az ügynek eddig nyolc gyanúsítottja van, az akció napján a nyomozók egyszerre egyidőben összesen 45 helyszínen tartottak kutatásokat.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: weborvos.hu, 2022. február 4. - ATV
Regisztrációhoz köthetik a vérnyomásmérő és egyéb orvostechnikai eszközök árusítását.
 
 

Kötelező regisztrációhoz kötné egy jogszabály-módosítási javaslat az orvosi készülékek forgalmazását. Nemcsak a vérnyomásmérő, hanem a vércukormérő, és az összes többi orvostechnikai eszköz árusítását is, derül ki az ATV Híradó riportjából. 

Egy jogszabály-módosítási javaslat most kötelező regisztrációhoz kötné a készülékek forgalmazását. Nemcsak a vérnyomásmérő, hanem a vércukormérő, és az összes többi orvostechnikai eszköz árusítását is. Ez egy korábbi uniós rendelet miatt szükséges. Az adatok az országos gyógyszerészeti intézet által fenntartott Nemzeti Orvostechnikai Regiszterbe kerülnének. A rendszer már februárban élesedett volna, a szakmai szervezetek lobbija azonban ezt a nyárra tolta.

Közben a gyógyászati segédeszközök piacán is egyre több olyan eszköz van, ami jelenleg nem elérhető. Ilyen például egy járást segítő eszköz, a fürdetőszék, a fürdőkád ülőke, a szobai mobil-wc, és az elektromos moped is.

"Ahol nagyon kritikus a helyzet, az elsősorban az inkontincencia ellátás termékei, tehát a betétek é s a pelenkák, itt az is nagyon fontos, hogy ez körülbelül országosan 200.000 embert érint" - mondta Rásky László Híradónak. Az Orvostechnikai Szövetség sürgős beavatkozást követel. Több ezer terméknek van ugyanis hatósági ára, ami csaknem két évtizede nem változott. A szervezet szerdán az EMMI-vel is tárgyalt. A szaktárca szóbeli ígéretet tett azoknak a termékeknek a beszerzésére, amelyekhez már most sem lehet hozzájutni a közfinanszírozott ár alatt.