Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Történelmi rekordon a kórházi adósság januárban

Január végi adatok szerint elérte a kórházak tartozása a 81 milliárd forintot, ami év eleji történelmi rekord, mondta az Economxnak Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára. Az egészségügyi államtitkár a héten márciusi adósságrendezésről beszélt.
További részletek

Követeléseik feléhez sem jutottak hozzá a kórházak hitelezői, a beszállítócégek az Orbán-kormány további intézkedéseire várnak

A kabinet december eleji adósság rendezése ellenére a múlt év végén 62-63 milliárdra nőtt az ellátók tartozása.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: weborvos.hu, 2022. június 2.
Tisztségéből két éve húsvétkor Kásler Miklós váltotta le, mostani kinevezése lényegében a korábbi rossz döntés beismerése.
 

Gyakorlatilag rehabilitálták Cserháti Pétert, akit szerdán ismét megbíztak az Országos Orvosi és Rehabilitációs Intézet vezetésével. Mint emlékezetes, őt Kásler Miklós még humánminiszterként a járvány elején (2020 húsvét vasárnapján)  demonstartíven azért váltotta le, mert megítélése szerint nem elég gyorsan ürítette ki a kórházát a leendő covid betegek számára – írja a Népszava a Magyar Kórházszövetség kongresszusáról szóló tudósításában.

Cserháti Péter a második Orbán-kormány megalakulása óta látott el különféle feladatokat az államigazgatásban. 2010-ben Szócska Miklós mellett helyettes államtitkárként vitte az ügyeket, majd 2013-ban miniszteri biztossá nevezték ki. Akkor az egészségügyi struktúraváltással összefüggő 2013-2014. évi betegút-szervezési és finanszírozási feladatok ellátásáért, és a rehabilitációs fekvőbeteg- és járóbeteg-szakellátás területén megkezdett átalakítások előkészítésének folytatásáért felelt, valamint feladata volt az ezek ellátásához szükséges 2007-2013, illetve a 2014-2020 közötti Új Széchenyi Terv végrehajtásának és tervezésének felügyelete, továbbá a gyógyászati segédeszköz-ellátás új rendszerének kialakításában való közreműködés. Ebben az évben nyerte el az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet mb. főigazgatói székét is, írta egy korábbi cikkében Cserháti pályafutásáról a MedicalOnline.

2018 szeptemberétől az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szakértőjeként foglalkozott az Egészséges Budapest Programmal (EBP), amely a szakma szerint az egészségügyi ágazat legmegalapozottabb, szakmai koncepciója, illetve ez alapján szerveződő professzionális projektje volt, idézi fel a MedicalOnline, beszámolva arról is, hogy méltatlan leváltásának híre nagy felbolydulást okozott szakmai körökben, a Budapesti Orvosi Kamara, a Magyar Kórházszövetség, és számos kollégája is nyíltan kiállt Cserháti Péter mellett, a Semmelweis Egyetem pedig két nappal a felmentést követően közleményben tudatta, hogy Cserháti 2019. október 1-én kelt rektori biztosi feladatkörét kibővítik, és megbízzák az egyetem komplex rehabilitációs fejlesztésével.