Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Közel kilencmilliárd forinttal nőtt a kórházak adóssága, új finanszírozási terv jöhet

Szeptember végéhez képest egy hónap alatt 8,9 milliárd forinttal több adósságot halmoztak fel az egészségügyi intézmények, válaszolta Kiss Zsolt a NEAK főigazgatója a Napi.hu kérdésére egy egészségügyi konferencián. Az országos kórház-főigazgató elmondta, hamarosan egy olyan javaslatcsomagot tesznek le a kórházak finanszírozásával kapcsolatban a Pénzügyminisztérium asztalára, ami hozzányúl a kiadási oldalhoz is.
További részletek

Költségvetési csalás miatt orvosok, asszisztensek és cégvezetők letartóztatásban

A KR NNI az NVSZ-szel és a NEAK-kal együttműködve egy az egészségügyi finanszírozás területén működő bűnszervezet tagjai ellen folytat eljárást. Az ügynek eddig nyolc gyanúsítottja van, az akció napján a nyomozók egyszerre egyidőben összesen 45 helyszínen tartottak kutatásokat.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: weborvos.hu, 2022. július 12. - MOK
A KATA szabályok átmenet nélküli átalakítása tovább nehezíti az ügyeletek kiállítását, akadályozhatja a betegek folyamatos ellátását.
 

A betegbiztonság és ellátásbiztonság megóvása érdekében azt kéri a Magyar Orvosi Kamara elnöksége, hogy az egészségügy ígért átalakításáig az egészségügyi dolgozók mentesüljenek a KATA törvény nem magánszemélyeknek való számlázást tiltó szabálya alól. Mint azt a MOK portálján tudatták, a KATA szabályok átmenet nélküli átalakítása az egészségügyben tovább nehezíti az ügyeletek kiállítását, akadályozhatja a betegek folyamatos ellátását a rendelőkben és osztályokon.

Mint az ismert, az országgyűlésnek benyújtott javaslat szerint az új katásoknak csak magánszemélyektől származhat bevétele, kivételt képeznek a taxis személyszállítást végzők. Ugyanakkor a módosítás többtucat szamában érint kisvállalkozóként és egyéni vállakozóként dolgozókat, így orvosokat is.