Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Közel kilencmilliárd forinttal nőtt a kórházak adóssága, új finanszírozási terv jöhet

Szeptember végéhez képest egy hónap alatt 8,9 milliárd forinttal több adósságot halmoztak fel az egészségügyi intézmények, válaszolta Kiss Zsolt a NEAK főigazgatója a Napi.hu kérdésére egy egészségügyi konferencián. Az országos kórház-főigazgató elmondta, hamarosan egy olyan javaslatcsomagot tesznek le a kórházak finanszírozásával kapcsolatban a Pénzügyminisztérium asztalára, ami hozzányúl a kiadási oldalhoz is.
További részletek

Költségvetési csalás miatt orvosok, asszisztensek és cégvezetők letartóztatásban

A KR NNI az NVSZ-szel és a NEAK-kal együttműködve egy az egészségügyi finanszírozás területén működő bűnszervezet tagjai ellen folytat eljárást. Az ügynek eddig nyolc gyanúsítottja van, az akció napján a nyomozók egyszerre egyidőben összesen 45 helyszínen tartottak kutatásokat.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: weborvos.hu, 2022. július 18.
A szabolcs megyei kórházcsoport főigazgatója az országos kórház-főigazgató helyettese lesz.
 
 

Július 15-i hatállyal országos kórházfőigazgató-helyettessé nevezte ki dr. Szondi Zitát Orbán Viktor – derül ki a Magyar Közlöny 117. számából. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatóját Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató javasolta a poszt betöltésére.

Az új főigazgató-helyettes 2021 január óta vezette az öt városban, hat telephelyen működő Szabolcs megyei kórházcsoportot, ahol korábban orvosigazgató, főigazgató-helyettes volt.

Intézményirányítási, változásmenedzsmenti és folyamatszervezési tapasztalatai, határozott és következetes döntései, a gyógyító munka és az egészségfejlesztés iránti elkötelezettsége révén és rendkívüli aktivitással végzett munkájával vívta ki a munkatársak elismerését, írja róla a szabolcsihir.hu portál.