Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Asztalra csapnak a kórházi beszállítók: azonnali adósságrendezést követelnek

Rekordszintre, 93,7 milliárd forintra nőtt a kórházak adóssága augusztus végére – mondta az Orvostechnikai Szövetség főtitkára. Rásky László szerint az egészségügyi intézmények ugyan kaptak pénzt a tartozásra, azt azonban főként bérköltségekre fordították.
További részletek

Tovább sanyargatják a betegellátást: így trükköznek a kórházi adóssággal

Bár a Magyar Államkincstár adatai szerint egy hónap alatt 7,4 milliárd forinttal csökkent a kórházak adóssága, az egyetemi klinikákkal együtt a tartozásállomány július végén elérte a 88,5 milliárd forintot, a júniusi 86,4 milliárd forint után, mondta Rásky László, az 1500 orvostechnikai beszállító cég érdekeit képviselő Orvostechnikai Szövetség főtitkára.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: medicalonline.hu, 2023. február 20. - PharmaOnline
Hamarosan helyettes államtitkári kinevezést kap dr. Bidló Judit, a NEAK főigazgató-helyettese, derül ki a gyógyszerészi kamara elnökségi ülésének beszámolójából, amit a PharmaOnline idéz.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) elnöksége 2023. február 16-án tartotta ülését Budapesten, amelyet dr. Hankó Zoltán elnök vezetett. Mint az a köztestület honlapján közöltekben olvasható: az elnök információi szerint dr. Bidló Judit NEAK főigazgató-helyettes hamarosan helyettes államtitkári kinevezést kap; ebből az alkalomból a személyes kapcsolatfelvételre már sor került.

Január 27-én a kormány és az MGYK közötti stratégiai megállapodás tervezettel kapcsolatos észrevételeit dr. Hankó elküldte dr. Takács Péter államtitkárnak. Azóta több egyeztetés is történt ez ügyben és a dokumentum véglegesítése dr. Kamarás Ferenc kabinetfőnök koordinálásával folyik.

Dr. Szentiványi Mátyás OGYÉI főigazgató és dr. Hankó Zoltán MGYK elnök közös beadvánnyal kereste meg az Egészségügyért Felelős Államtitkárságot az online gyógyszerforgalmazással és a házhoz szállítással kapcsolatos szabályozás mielőbbi megalkotása érdekében. „A csomagküldés megtiltása után az online gyógyszer-kereskedelem mielőbbi szabályozása fontos és sürgető teendő” – figyelmeztetett az elnök.

 –  Dr. Felkai László, a BM közigazgatási államtitkára egy megkeresésre adott válaszában jelezte az elnöknek, hogy dr. Pintér Sándor belügyminiszterrel a hazai gyógyszerek forgalmazási feltételeivel és az egészségügyi informatikai fejlesztésekkel kapcsolatos kérdésekben a kamarai elnökkel egyeztetést készítenek elő. A kamarai elnök gyógyszerészek panaszait összegezve dr. Takács Péter államtitkárnak küldött levelében a hiánycikkekkel és szűk cikkekkel kapcsolatos gyógyszertári ellátás nagykereskedői gyakorlatát kifogásolta, olvasható a beszámolóban.