Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Történelmi rekordon a kórházi adósság januárban

Január végi adatok szerint elérte a kórházak tartozása a 81 milliárd forintot, ami év eleji történelmi rekord, mondta az Economxnak Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára. Az egészségügyi államtitkár a héten márciusi adósságrendezésről beszélt.
További részletek

Követeléseik feléhez sem jutottak hozzá a kórházak hitelezői, a beszállítócégek az Orbán-kormány további intézkedéseire várnak

A kabinet december eleji adósság rendezése ellenére a múlt év végén 62-63 milliárdra nőtt az ellátók tartozása.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: hang.hu, 2023. február 21. - Bodacz Péter
Összesen több milliárd forintra rúg az az összeg, amellyel a hazai nagy orvosi egyetemek tartoznak a beszállítóik felé. Érdekesség azonban, hogy volt olyan intézmény, amely jelentősen csökkenteni tudta az adósságát, míg máshol nagyon is nőtt a kitettség.
 
 

Közel 4 milliárd forintos tartozásállománnyal rendelkezett január végén beszállítóik felé három, immár alapítványi formában működő orvosi egyetem. Az Orvostechnikai Szövetség (OSZ) főtitkára, Rásky László arról tájékoztatta lapunkat, hogy közérdekű adatigényléssel fordultak az államháztartás alá nem tartozó négy orvosi egyetemhez, amelyek közül három – a Semmelweis Egyetem (SE), valamint a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karai – reagáltak.

• Melyik egyetemnek pontosan mekkora az adóssága?
• Mi a helyzet a legfrissebb ismert adatok szerint a kórházakkal?
• Mire számít a szakember a jövőben?