Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Asztalra csapnak a kórházi beszállítók: azonnali adósságrendezést követelnek

Rekordszintre, 93,7 milliárd forintra nőtt a kórházak adóssága augusztus végére – mondta az Orvostechnikai Szövetség főtitkára. Rásky László szerint az egészségügyi intézmények ugyan kaptak pénzt a tartozásra, azt azonban főként bérköltségekre fordították.
További részletek

Tovább sanyargatják a betegellátást: így trükköznek a kórházi adóssággal

Bár a Magyar Államkincstár adatai szerint egy hónap alatt 7,4 milliárd forinttal csökkent a kórházak adóssága, az egyetemi klinikákkal együtt a tartozásállomány július végén elérte a 88,5 milliárd forintot, a júniusi 86,4 milliárd forint után, mondta Rásky László, az 1500 orvostechnikai beszállító cég érdekeit képviselő Orvostechnikai Szövetség főtitkára.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: hang.hu, 2023. február 21. - Bodacz Péter
Összesen több milliárd forintra rúg az az összeg, amellyel a hazai nagy orvosi egyetemek tartoznak a beszállítóik felé. Érdekesség azonban, hogy volt olyan intézmény, amely jelentősen csökkenteni tudta az adósságát, míg máshol nagyon is nőtt a kitettség.
 
 

Közel 4 milliárd forintos tartozásállománnyal rendelkezett január végén beszállítóik felé három, immár alapítványi formában működő orvosi egyetem. Az Orvostechnikai Szövetség (OSZ) főtitkára, Rásky László arról tájékoztatta lapunkat, hogy közérdekű adatigényléssel fordultak az államháztartás alá nem tartozó négy orvosi egyetemhez, amelyek közül három – a Semmelweis Egyetem (SE), valamint a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karai – reagáltak.

• Melyik egyetemnek pontosan mekkora az adóssága?
• Mi a helyzet a legfrissebb ismert adatok szerint a kórházakkal?
• Mire számít a szakember a jövőben?