Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Asztalra csapnak a kórházi beszállítók: azonnali adósságrendezést követelnek

Rekordszintre, 93,7 milliárd forintra nőtt a kórházak adóssága augusztus végére – mondta az Orvostechnikai Szövetség főtitkára. Rásky László szerint az egészségügyi intézmények ugyan kaptak pénzt a tartozásra, azt azonban főként bérköltségekre fordították.
További részletek

Tovább sanyargatják a betegellátást: így trükköznek a kórházi adóssággal

Bár a Magyar Államkincstár adatai szerint egy hónap alatt 7,4 milliárd forinttal csökkent a kórházak adóssága, az egyetemi klinikákkal együtt a tartozásállomány július végén elérte a 88,5 milliárd forintot, a júniusi 86,4 milliárd forint után, mondta Rásky László, az 1500 orvostechnikai beszállító cég érdekeit képviselő Orvostechnikai Szövetség főtitkára.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: infostart.hu, 2023. február 28.

Helyettes államtitkárokat nevezett ki, illetve mentett fel Orbán Viktor. A miniszterelnöki határozatok a Belügyminisztériumot, illetve a gazdaságfejlesztési tárcát érintik.


A Magyar Közlönyben megjelentek szerint Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára Orbán Viktor február 28-ai hatállyal felmentette Tóth Lászlót (az egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkárt) és Boér Gábort (aki az egészségügy finanszírozásáért és fejlesztésért felelt). Ezzel együtt Bidló Juditot és Lengyel Lászlót nevezte ki a Belügyminisztérium helyettes államtitkárává március 1-jei hatállyal.

A gazdaságfejlesztési tárcánál új helyettes államtitkár lesz Antal Ferenc, őt február 27-ei hatállyal nevezték ki.

Mint ismert, márciustól kötelezően a Boér Gábor által vezetett állami cégtől, a Nemzeti Orvoslaboratóriumi Diagnosztikai Nonprofit Kft.-től vásárolják az állami kórházak a laborvizsgálatokat. A céget az a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) finanszírozza, amelynek tevékenységét eddig ő felügyelte.

24.hu megjegyzi: érdekesség, hogy éppen onnan érkezik Bidló Judit, aki eddig a NEAK ártámogatási főigazgató-helyettese volt.