Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Történelmi rekordon a kórházi adósság januárban

Január végi adatok szerint elérte a kórházak tartozása a 81 milliárd forintot, ami év eleji történelmi rekord, mondta az Economxnak Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára. Az egészségügyi államtitkár a héten márciusi adósságrendezésről beszélt.
További részletek

Követeléseik feléhez sem jutottak hozzá a kórházak hitelezői, a beszállítócégek az Orbán-kormány további intézkedéseire várnak

A kabinet december eleji adósság rendezése ellenére a múlt év végén 62-63 milliárdra nőtt az ellátók tartozása.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: infostart.hu, 2023. február 28.

Helyettes államtitkárokat nevezett ki, illetve mentett fel Orbán Viktor. A miniszterelnöki határozatok a Belügyminisztériumot, illetve a gazdaságfejlesztési tárcát érintik.


A Magyar Közlönyben megjelentek szerint Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára Orbán Viktor február 28-ai hatállyal felmentette Tóth Lászlót (az egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkárt) és Boér Gábort (aki az egészségügy finanszírozásáért és fejlesztésért felelt). Ezzel együtt Bidló Juditot és Lengyel Lászlót nevezte ki a Belügyminisztérium helyettes államtitkárává március 1-jei hatállyal.

A gazdaságfejlesztési tárcánál új helyettes államtitkár lesz Antal Ferenc, őt február 27-ei hatállyal nevezték ki.

Mint ismert, márciustól kötelezően a Boér Gábor által vezetett állami cégtől, a Nemzeti Orvoslaboratóriumi Diagnosztikai Nonprofit Kft.-től vásárolják az állami kórházak a laborvizsgálatokat. A céget az a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) finanszírozza, amelynek tevékenységét eddig ő felügyelte.

24.hu megjegyzi: érdekesség, hogy éppen onnan érkezik Bidló Judit, aki eddig a NEAK ártámogatási főigazgató-helyettese volt.