Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Tízmilliárdos adóssággal kezdték az új évet a kórházak

Mire év végére sikerült kifizetni a kórházi beszállítók elmaradt számláit, addigra újabb tízmilliárdos tartozás halmozódott fel - derült az Orvostechnikai Szövetség gyors felméréséből.
További részletek

Tízmilliárd forint tartozással zárták a tavalyi évet a kórházak

Bár tavaly év végén volt egy nagyobb adósságrendezés a kórházakban, a december 31-i adatok szerint a tartozásállomány elérhette a 10 milliárd forintot is - mondta a Napi.hu-nak Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára. A szakember szerint 15 éve görgeti maga előtt a kórházi adósságok problémáját az egészségügy, de úgy véli a beszállítóknak pluszfinanszírozás nélkül nincs okuk optimizmusra idén sem.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: infostart.hu, 2023. február 28.

Helyettes államtitkárokat nevezett ki, illetve mentett fel Orbán Viktor. A miniszterelnöki határozatok a Belügyminisztériumot, illetve a gazdaságfejlesztési tárcát érintik.


A Magyar Közlönyben megjelentek szerint Pintér Sándor belügyminiszter javaslatára Orbán Viktor február 28-ai hatállyal felmentette Tóth Lászlót (az egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkárt) és Boér Gábort (aki az egészségügy finanszírozásáért és fejlesztésért felelt). Ezzel együtt Bidló Juditot és Lengyel Lászlót nevezte ki a Belügyminisztérium helyettes államtitkárává március 1-jei hatállyal.

A gazdaságfejlesztési tárcánál új helyettes államtitkár lesz Antal Ferenc, őt február 27-ei hatállyal nevezték ki.

Mint ismert, márciustól kötelezően a Boér Gábor által vezetett állami cégtől, a Nemzeti Orvoslaboratóriumi Diagnosztikai Nonprofit Kft.-től vásárolják az állami kórházak a laborvizsgálatokat. A céget az a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) finanszírozza, amelynek tevékenységét eddig ő felügyelte.

24.hu megjegyzi: érdekesség, hogy éppen onnan érkezik Bidló Judit, aki eddig a NEAK ártámogatási főigazgató-helyettese volt.