Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Asztalra csapnak a kórházi beszállítók: azonnali adósságrendezést követelnek

Rekordszintre, 93,7 milliárd forintra nőtt a kórházak adóssága augusztus végére – mondta az Orvostechnikai Szövetség főtitkára. Rásky László szerint az egészségügyi intézmények ugyan kaptak pénzt a tartozásra, azt azonban főként bérköltségekre fordították.
További részletek

Tovább sanyargatják a betegellátást: így trükköznek a kórházi adóssággal

Bár a Magyar Államkincstár adatai szerint egy hónap alatt 7,4 milliárd forinttal csökkent a kórházak adóssága, az egyetemi klinikákkal együtt a tartozásállomány július végén elérte a 88,5 milliárd forintot, a júniusi 86,4 milliárd forint után, mondta Rásky László, az 1500 orvostechnikai beszállító cég érdekeit képviselő Orvostechnikai Szövetség főtitkára.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: weborvos.hu, 2023. április 1.
Az Országos Kórházi Főigazgatóság szoftverfejlesztő szakembert igazolt, ő lesz az egyik helyettes a szervezetben.
 

A Magyar Közlöny 47. számában jelent meg a miniszterelnök 28/2023. (III. 31.) ME határozata, amely szerint az országos kórház-főigazgató javaslatára Miklovicz Zoltánt 2023. április 1-jei hatállyal országos kórházfőigazgató-helyettessé nevezi ki.

Miklovicz Zoltán szoftverfejlesztő és -forgalmazó szakember, a székesfehérvári székhelyű KDEC, azaz Közép-dunántúli Egészségügyi Centrum Kft. ügyvezetőjeként ismert az informatikai szakmában.

Egy vele készült interjút itt lehet elolvasni, illetve egy előadásáról – amelyben a minőségmenedzsment rendszert támogató informatikai rendszerről értekezik – itt lehet megtekinteni.