Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Bidló Judit: elindult az egészségügyi rendszer átalakítása

Elindult az egészségügyi rendszer átalakítása, a kitűzött cél az egészségben eltöltött életévek növelése - mondta a Belügyminisztérium egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkára az Orvostechnikai Szövetség keddi budapesti közgyűlésén.
További részletek

Levegőért kapkodnak a kórházak, az eszközbeszállítók is megnyomták a pánikgombot

Március végén 116 milliárd forint tartozást görgettek maguk előtt a kórházak, egy hónap alatt 12 milliárddal nőtt a tartozásállomány, mondta lapunknak Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: weborvos.hu, 2023. május 16. - 24.HU
A kormány júliustól a szociális ellátórendszerre bízza az ápolásra-gondozásra szorulók ellátását.
 

A belügyminiszter társadalmi vitára bocsátotta rendelettervezetét, amely azt pontosítja, hogy a szakápolási célú fekvőbeteg-szakellátást nyújtó, az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) által fenntartott intézményekből az ellátottak a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság mely intézményeibe kerülnének a szakápolás átalakítása során. Pintér Sándor hat átadó/befogadó intézményt jelölt ki, ágyszámokkal - írta a tervezet alapján a 24.hu.

Tervei alapján Oroszlányból 70, az Észak-Budai Szent János Centrumkórházból 100 ápolási ágy kerülne át egy-egy közeli szociális intézményhez.

Jóval nagyobb változást jelenthet ugyanakkor az, hogy a betegek a dombóvári kórházból Pincehelyre (39), Szombathelyről Celldömölkre (40), Nyíregyházáról Vásárosnaménybe (60), Karcagról pedig Kunhegyesre (25) kerülnének július elsejétől - írták.