Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Asztalra csapnak a kórházi beszállítók: azonnali adósságrendezést követelnek

Rekordszintre, 93,7 milliárd forintra nőtt a kórházak adóssága augusztus végére – mondta az Orvostechnikai Szövetség főtitkára. Rásky László szerint az egészségügyi intézmények ugyan kaptak pénzt a tartozásra, azt azonban főként bérköltségekre fordították.
További részletek

Tovább sanyargatják a betegellátást: így trükköznek a kórházi adóssággal

Bár a Magyar Államkincstár adatai szerint egy hónap alatt 7,4 milliárd forinttal csökkent a kórházak adóssága, az egyetemi klinikákkal együtt a tartozásállomány július végén elérte a 88,5 milliárd forintot, a júniusi 86,4 milliárd forint után, mondta Rásky László, az 1500 orvostechnikai beszállító cég érdekeit képviselő Orvostechnikai Szövetség főtitkára.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: RTL Klub Híradó, 2023. május 25.
Az RTL Híradóban Rásky László főtitkár beszélt a gyógyászati segédeszköz ellátás krónikus és akut problémáiról.

Bezárt a gyógyászati segédeszköz üzletek több mint ötöde az elmúlt évben – erről a Népszava írt elsőként. A híradónak nyilatkozó szakmai szervezetek azt mondják, több, mint ezer olyan termék van, amelyek beszerzési ára már magasabb, mint amennyiért a boltok el tudják adni. Az Orvostechnikai Szövetség a segédeszközök állami támogatásának növelését kérik a kormánytól. Többlettámogatásra a miniszterelnökséget vezető miniszter szerint is szükség van.

Az RTL Híradó vonatkozó riportja ezen a linken nézhető meg.