Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

63,4 milliárd forint jut adósságrendezésre

Állami, önkormányzati, egyházi egészségügyi intézmények részesülnek a központi működési támogatásból.
További részletek

Érthetetlen, hogy a kormány miért nem biztosít forrást a kórházi tartozások rendezésére- az ETOSZ, a MediKlaszter és az OSZ sajtóközleménye

Az egészségügyi intézmények lejárt adósságállománya 2024 februárjában újra meghaladta a 100 milliárd forintot. Miközben az egészségügyi kormányzat egy következő konszolidációra vonatkozó konkrét javaslatot nyújtott be Magyarország Kormányának, a mai napig nem született meg az erről szóló döntés.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: weborvos.hu, 2023. november 10. - propeller.hu, RTL hiradó
Az Orvostechnikai Szövetség szerint a betegellátás biztonsága érdekében a négy egyetemi kórház adósságát is rendezni kéne.
 

Idén várhatóan csak az állami kórházak adósságát fizeti ki a kormány – ezt az RTL Híradó kérdésére közölte a miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely azt mondta, számításaik szerint jelenleg 93 milliárd forint az intézmények tartozása - idézte a hiradót a propeller.hu.

A beszállítókat képviselő szervezet, az Orvostechnikai Szövetség szerint azonban a betegellátás biztonsága érdekében a négy egyetemi kórház adósságát is rendezni kéne. Ezeknek a tartozása már szeptember végére meghaladta a 25 mmilliárd forintot. Rásky László, a szövetség elnöke szerint ezt, valamint az egyházi kórházak tartozását is rendeznie kellene az államnak, különben a tartozás év végére 130 milliárd forintra nőhet.