Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

A bizalom elfogyott, a türelem fogytán - beszélgetés Králik Györggyel, a jubileumát ünneplő Orvostechnikai Szövetség elnökével

Év végi beszélgetés Králik Györggyel, a jubileumát ünneplő Orvostechnikai Szövetség elnökével
További részletek

Az Orvostechnikai Szövetség közleménye az adósságrendezésről

Az Orvostechnikai Szövetség (OSZ) üdvözli, hogy Magyarország Kormánya 90 milliárd forintot rendez a hazai fekvőbeteg-ellátó intézmények lejárt adósságállományából.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: weborvos.hu, 2023. november 10. - propeller.hu, RTL hiradó
Az Orvostechnikai Szövetség szerint a betegellátás biztonsága érdekében a négy egyetemi kórház adósságát is rendezni kéne.
 

Idén várhatóan csak az állami kórházak adósságát fizeti ki a kormány – ezt az RTL Híradó kérdésére közölte a miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely azt mondta, számításaik szerint jelenleg 93 milliárd forint az intézmények tartozása - idézte a hiradót a propeller.hu.

A beszállítókat képviselő szervezet, az Orvostechnikai Szövetség szerint azonban a betegellátás biztonsága érdekében a négy egyetemi kórház adósságát is rendezni kéne. Ezeknek a tartozása már szeptember végére meghaladta a 25 mmilliárd forintot. Rásky László, a szövetség elnöke szerint ezt, valamint az egyházi kórházak tartozását is rendeznie kellene az államnak, különben a tartozás év végére 130 milliárd forintra nőhet.