Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Bidló Judit: elindult az egészségügyi rendszer átalakítása

Elindult az egészségügyi rendszer átalakítása, a kitűzött cél az egészségben eltöltött életévek növelése - mondta a Belügyminisztérium egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkára az Orvostechnikai Szövetség keddi budapesti közgyűlésén.
További részletek

Levegőért kapkodnak a kórházak, az eszközbeszállítók is megnyomták a pánikgombot

Március végén 116 milliárd forint tartozást görgettek maguk előtt a kórházak, egy hónap alatt 12 milliárddal nőtt a tartozásállomány, mondta lapunknak Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: kormany.hu, 08 July 2024
2024 második felében, július 1-jétől december 31-ig Magyarország tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét. Az elnökség során az egészségügy kiemelt prioritása a kardiovaszkuláris betegségek elleni fellépés és a közös EU-s cselekvési terv kialakítása. A soros elnökség első egészségügyi rendezvényét 2024. július 4-én tartották a Belügyminisztérium Márványaulájában.
 

Dr. Takács Péter a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára nyitóbeszédében kiemelte: "Elnökségünk alatt elkötelezettek vagyunk amellett, hogy hozzájáruljunk a jövőhöz, amelyet a népegészségügy, az egyenlőség és az innováció iránti elhivatottságunk vezérel. Együtt átalakíthatjuk Európa szív- és érrendszeri egészségügyi térképét, megteremtve a jólét örökségét a jövő generációi számára."

Franz Weidinger az Európai Kardiológiai Társaság elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy minden tagállamnak szüksége van tervre az állampolgárai életét fenyegető legnagyobb veszélyek orvoslását illetően, amely közös felelősségünk.

A konferencián négy ország miniszterei mellett részt vett Dr. Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója is. Az eseményen neves külföldi szaktekintélyek mellett jelen volt Prof. Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának igazgatója. Köszöntőjében felhívta a figyelmet arra, hogy a szív- és érrendszeri megbetegedések nem csak hazánkban, de egész Európában kihívás elé állítják az ellátórendszert, ezért kiemelt figyelmet kell fordítani ezen megbetegedések megelőzésére. A konferencián egyhangú egyetértés volt a közös cselekvés fontosságáról, kiemelve, hogy mindent átfogó megközelítés szükséges.