Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Tízmilliárdos adóssággal kezdték az új évet a kórházak

Mire év végére sikerült kifizetni a kórházi beszállítók elmaradt számláit, addigra újabb tízmilliárdos tartozás halmozódott fel - derült az Orvostechnikai Szövetség gyors felméréséből.
További részletek

Tízmilliárd forint tartozással zárták a tavalyi évet a kórházak

Bár tavaly év végén volt egy nagyobb adósságrendezés a kórházakban, a december 31-i adatok szerint a tartozásállomány elérhette a 10 milliárd forintot is - mondta a Napi.hu-nak Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára. A szakember szerint 15 éve görgeti maga előtt a kórházi adósságok problémáját az egészségügy, de úgy véli a beszállítóknak pluszfinanszírozás nélkül nincs okuk optimizmusra idén sem.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: http://www.gs1.org/budapest2015

2015. október 20-22. (kedd-csütörtök)

Helyszín: Kempinski Hotel Corvinus Budapest

1051 Budapest, Erzsébet tér 7-8.

 

 

A GS1 évente két alkalommal rendezi meg Globális Egészségügyi Konferenciáját , ahol a szakemberek megismerhetik az egészségügyi ellátási láncok legújabb hatékonyságnövelő trendjeit, a szektornak szánt legújabb szabványmegoldásokat és szabványalapú szolgáltatásokat, melyek többek között elősegítik a jogszabályoknak történő megfelelést és a korszerű betegbiztonsági folyamatok bevezetését.

A GS1 globális szervezete számára az Egészségügy évtizedek óta kiemelt szektor, hiszünk abban, hogy szabványaink és megoldásaink integrált alkalmazása hozzájárulnak a szektor ellátási láncainak átláthatóságához, a költség- és folyamathatékonyságához, nem utolsó sorban támogatják az emberi élet védelmét, a páciensek biztonságos és magas színvonalú ellátását.

Gyakorlatorientált, az egészségügyi ellátási lánc minden szereplőjét érintő szakmai tudásfórum

A GS1 Magyarország külön kérésére a 28. GS1 Global Healthcare Conference 2015. október 20-22. között Budapesten kerül megrendezésre. Célunk, hogy közelebb hozzuk a nemzetközi szabványrendszer nyújtotta előnyöket a hazai egészségügyi szektor meghatározó képviselőihez, az állami döntéshozókhoz, hogy közösen gondolkodva és együttműködve, hazai gyakorlati alkalmazásokat is útjára indíthassunk a jövőben.

Miről szól a Konferencia?

 • Nemzetközi trendek az egészségügyi és gyógyszeripari szektorban

 • Jogszabályi előírások - hasznos tanácsok a megfeleléshez

 • Költséghatékony és automatizált egészségügyi beszerzés, ellátási lánc

 • Globális megoldások a gyógyszerhamisítás ellen— új uniós jogszabály a gyakorlatban

 • Betegbiztonság, elektronikus kórlap, nyomon követés

 • Orvosi műszerek azonosítása és nyomon követése (UDI)

 • Gyakorlatorientált előadások, valós, azonnal bevezethető alkalmazások

 • Automatizált, gyors és pontos kórházi nyilvántartási rendszerek

A háromnapos konferencia minden napját egy-egy kiemelt terület, vagy fókusztéma köré szervezzük:

Az első napon a kórházak számára fejlesztett megoldások, a kórházi eszközök és gyógyszerek nyomon követése, az ágymenti kezelések azonosítása követése kerül a középpontba.

A második napa gyógyszeriparé, melynek keretében a legfrissebb jogszabályi előírásoknak történő megfelelés gyakorlati példái kerülnek bemutatásra, illetve az új típusú jelölés, a GS1 DataMatrix kód alkalmazásának elméleti és gyakorlati részleteit ismerhetik meg a résztvevők.

A harmadik nap témája egy olyan fogalom, mely érinti mind a kórházakat, mind az eszközgyártókat: ezen a napon a UDI (Unique Device Identification) bevezetését célzó jogszabályról és a speciális orvosi műszer- és gyógyászati segédeszköz-jelölés bevezetésének alaplépéseiről lesz szó.

Kik lesznek ott a konferencián?

 • Elismert, nemzetközi rálátással rendelkező előadók

 • Jogszabályalkotók, a szektorhoz kapcsolódó államigazgatási szervezetek képviselői

 • Piacvezető gyártók, kereskedők

 • Nemzetközi szolgáltatók

 • Szakmai szervezetek

 • Az egészségügyi szektor és a gyógyszeripar prominens képviselői

A kórházak szakemberei, az érintett állami– és jogszabályalkotó szervezetek képviselői a Konferencia mindhárom napján térítésmentesen vehetnek részt!

Amennyiben a fenti szakterületekben és témákban érintett, érdeklik az egészségügyi szektor hatékonyságát és átláthatóságát, költségkímélőbb működését elősegítő megoldások és nyitott az új technológiák, innovatív eszközök és szolgáltatások megismerésére, regisztráljon konferenciánkra már most!

http://www.gs1.org/budapest2015