Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Tízmilliárdos adóssággal kezdték az új évet a kórházak

Mire év végére sikerült kifizetni a kórházi beszállítók elmaradt számláit, addigra újabb tízmilliárdos tartozás halmozódott fel - derült az Orvostechnikai Szövetség gyors felméréséből.
További részletek

Tízmilliárd forint tartozással zárták a tavalyi évet a kórházak

Bár tavaly év végén volt egy nagyobb adósságrendezés a kórházakban, a december 31-i adatok szerint a tartozásállomány elérhette a 10 milliárd forintot is - mondta a Napi.hu-nak Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára. A szakember szerint 15 éve görgeti maga előtt a kórházi adósságok problémáját az egészségügy, de úgy véli a beszállítóknak pluszfinanszírozás nélkül nincs okuk optimizmusra idén sem.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: MedicalOnline-MTI, 2015. november 24.

Miként aMedicalOnlinekorábban jelezte,Dénes Tamás nem jelöltette magát újra a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) elnöki posztjára. A jövőbenSipka Balázs vezeti a szervezetet.

 

Dénes Tamás az MTI-nek elmondta, az MRSZ hétfői tisztújító közgyűlésén jelentette be lemondását, az elnöki posztot Sipka Balázs tölti be a jövőben. Hozzátette: a tisztújításon ugyan jelölték újra elnöknek, de ezt nem vállalta.

Arra a kérdésre, hogy megméretteti-e magát a Magyar Orvosi Kamara (MOK) különböző tisztségeire, Dénes Tamás elmondta, valóban jelölték a kamara elnöki, alelnöki, főtitkári és titkári pozícióira, amit elfogadott.  Emlékeztetett arra, többször kinyilvánította, hogy nem kíván kamarai elnök lenni, de bízik abban, hogy a jövőben szorosabb együttműködést tud kialakítani a rezidensszövetség és a köztestület.

Közölte, "ha a Magyar Orvosi Kamara szükségét látja", akkor elvállalja a felkérést, mert számos olyan nézőpontot szeretne bevinni a kamarába, amelyet a rezidensszövetség eddig sikeresen képviselt. Ezek között említette a rezidensek 50 százalékos alapbéremelését és az ösztöndíjrendszert. Úgy vélte, az orvosi kamarának egyértelműen a szakmai érdekvédelmet kell erősítenie, hiszen az elfogadhatatlan, hogy a szakemberhiányt és a rossz munkakörülményeket a munkavállalókon kérjék számon, ezek ugyanis rendszerhibák. Ezekkel kapcsolatban a MOK-nak is határozottan fel kellene lépnie - mondta.

Dénes Tamás hozzátette, a kamarának nem gazdasági vállalkozásként, hanem szakmai érdekvédelemi szervezetként kell tevékenykednie, hiszen a fiatalok azt érzékelik, hogy nagy az elégedetlenség és az apátia a kamarával szemben. Elmondta azt is, úgy érzékelték, hogy egyelőre a kamarán belül nem tudtak érvényt szerezni a rezidensszövetség támogatottságának, például a szakorvosi tagozat létrehozására irányuló kezdeményezést is elutasította a MOK.

Dénes Tamás - aki két éven keresztül volt az MRSZ elnöke - úgy fogalmazott, az érdekvédelmi munkát nem fogja abbahagyni, azonban szakmai karrierjére is jobban szeretne fókuszálni.

Az új elnökről szólva közölte, Sipka Balázs régóta tagja a szövetségnek, és szintén feladatként gondol az elnöki posztra. Sipka Balázs a szegedi régióban dolgozik, manuális szakmában.