Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Váratlan hír érkezett a magyar kórházakból

Szeptember 30-án 41,6 milliárd forinttal tartoztak a költségvetési intézményként gazdálkodó magyar kórházak a beszállítóknak a Magyar Államkincstár friss adatai szerint. A szeptemberi növekedés "mindössze" félmilliárd forint az idei, 4-5 milliárdos havi átlag tizede.
További részletek

Kész az összefogásra a magyarországi orvostechnikai szektor

Javaslatcsomag a korszerű egészségügyi rendszerért és a versenyképes egészségiparért
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: Napi.hu, 2015. november 30.

November 30-tól megszűnik Sélleiné Márki Mária, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatójának a megbízása - derül ki a a hétfői Magyar Közlönyből.

 

A bejelentés szerint a megbízatás közös megegyezéssel szűnik meg. Sélleiné Márki Máriát még 2010. szeptember 20-től nevezte ki az OEP főigazgatójává Orbán Viktor miniszterelnök. A közgazdász, egészségügyi szakmenedzser és szakközgazdász végzettségű Sélleiné három évig vezette a szolnoki Hetényi Géza Kórházat.

Korábban több intézmény gazdasági vezetője volt az új főigazgató: 1984-1991 között a Hetényiben, 1991-2003 között a Szolnoki MÁV Kórházban, 2003-tól pedig az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben dolgozott ilyen funkcióban. Lapunk akkori információi szerint a 2010-es kinevezését nem előzte meg házon belüli egyeztetés, a jelenlegi megbízott főigazgató, Rendek Vilma a Magyar Közlönyből értesült a kormányfő döntéséről.

A főigazgató távozása várható volt. A Népszabadság a közelmúltban írt arról, hogy új csapata lehet Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkárnak. Emiatt változás lesz az OEP, az Országos Mentőszolgálat és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ élén.