Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Pénzügyminisztérium: Önellátó lesz Magyarország az egészségügyi védőfelszerelésekben is

A magyar kormány ötvenmilliárd forintos kerettel támogatási programot indít az egészségügyi gyártókapacitások fejlesztésére – jelentette be Varga Mihály a közösségi oldalára feltöltött videóban.
További részletek

Az Ortopéd Cipőkészítők Szövetsége (OCSZ), Ortopédikusok Magyarországi Ipartestülete (OMI) és ORTETIKA, PROTETIKA, REHABILITÁCIÓ SZÖVETSÉG (OPRA) szövetségek közös sajtóközleménye

Korábban a sajtóban bemutattuk, hogy 10 éve változatlan az ortopédiai cipők ára, amely az évi közel 140.000 ortopéd cipőt rendelő beteg ellátását és a gyártást végző a közel 100 magyar kkv és a háttéripar létét veszélyezteti.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: hvg.hu, 2019. augusztus 26. - Világgazdaság
Egy hónap alatt 1,5 milliárd forinttal nőtt a hazai közintézmények adóssága.

Közel hatvanmilliárd forintos adósságot halmoztak fel a hazai közintézmények júliusra, írja a Világgazdaság a hétfői számában. A lap a Magyar Államkincstár (MÁK) legfrissebb adataira hivatkozva közölte, hogy júliusban már 58,1 milliárd forinttal tartoztak a költségvetési szervek, ez 1,5 milliárd forinttal több a június 30-i állapothoz képest.

Az összeg több mint 80 százalékát, azaz 47,3 milliárd forintot az egészségügyi intézmények, kórházak, klinikával rendelkező egyetemek halmozták fel.

Közülük a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és a Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet görgeti maga előtt a legnagyobb tartozást, 3,54, illetve 3,22 milliárd forintot a június végi 3,31, illetve 2,98 milliárdhoz képest.  A Debreceni Egyetem júliusban már 2,67 milliárddal tartozott, míg júniusban 1,93-mal.

A legeladósodottabb tárca az Emberi Erőforrások Minisztériuma lett 50,44 milliárd forinttal, ami júniusban még csak 46,42 milliárd volt. A honvédelmi tárca a júniusi 2,98 milliárd forint után júliusra 3,22 milliárdra hizlalta az adósságát, a Belügyminisztériumnak viszont sikerült lefaragnia a tartozásból, ami a júniusi 1,88 után már csak 1,59 milliárd forint.