Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Mélyebbre evickéltek a kórházak az adósságtengerben

Február végén 22,8 milliárd forint volt a kórházakban a kifizetetlen számlák végösszege, márciusra ez 29,1 milliárd forintra emelkedett.
További részletek

Hiába várnak pénzükre a kórházi beszállítók, sokan kerültek a csőd szélére

Több mint 4 ezer kis- és közepes orvostechnikai cég került nehéz helyzetbe azzal, hogy a kórházak már februárban leálltak a számlák kifizetésével. Mivel lényegében minden pénz a koronavírussal fertőzöttek ellátására kell, a beszállítóknak nem marad. Van, aki már hitelt vett fel, de így is 2-3 hónapra elég a pénze. Ha az intézmények nem fizetnek, és nem lesz szállítás, megbénulhat az egészségügy.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: MedicalOnline, 2015. február 18. – Forrás: MTI

Márciusban a kormány elé kerül a kórházi struktúra átalakításáról szóló javaslat

 

– mondta az egészségügyért felelős államtitkár szerdán újságíróknak egy budapesti rendezvény után.

 

Zombor Gábor hangsúlyozta, február 20-án kapja meg az összesített adatokat a megyei egyeztető bizottságoktól, az egészségbiztosítótól és a Gyógyszerészeti és Egészségügyi, Minőség-és Szervezetfejlesztési Intézettől (GYEMSZI) az ellátórendszer struktúrájának lehetséges átalakításáról.

Az államtitkár utalt arra, a kormányülésen elhangzott, hogy április 1-jén megtörténik a kórházak adósságának konszolidációja, a kintlévőségeket átveszi a GYEMSZI utódja, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ. A kormánydöntés után minden olyan intézkedés megtesznek, amely az adósság csökkentését eredményezi – tette hozzá.

Zombor Gábor a magyar ápolók napja alkalmából tartott budapesti rendezvényen ünnepi köszöntőjében azt mondta, az elmúlt ciklusban indult béremelést tovább szeretnék folytatni. Jelezte, jövőre az alapellátásban dolgozóknak bértámogatást fognak nyújtani, de dolgoznak azon is, hogy rajtuk kívül minden ápoló, szakápoló alapbérébe beépítsék az úgynevezett mozgóbért és a különböző pótlékokat.

A magyar ápolók napja alkalmából az államtitkár okleveleket és díjakat adott át. Kossuth Zsuzsa-díjban hárman, részesültek, Batthyány-Strattmann László-díjat egy szakápoló, a Pro Sanitate-díjat pedig nyolcan vehették át. Ezen kívül számos miniszteri elismerő oklevelet nyújtottak át.

Batthyány- Strattmann László – Díjban részesült: Szabó- Bakos Zoltánné, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház ápolási igazgatója

Pro Sanitate- Díjat vehetett át: Kass Istvánné, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet osztályvezető ápolója; Nagy Ferencné, a Markusovszky Egyetemi Oktató Kórház, Szülészet-Nőgyógyászati Osztály osztályvezető ápolója; Koszta Julianna, a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház osztályvezető főnővére; Lukács Károlyné, a Mátrai Gyógyintézet ápolási igazgatója; Dr. Oszlánczi Gáborné, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház vezető főnővére; Schaffer Zsuzsanna, a Skóciai Szent Margit Gondozóotthon igazgatója; Simon Béláné, a BAZ Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház osztályvezető főnővér helyettese és Simkó Katalin, a Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi Kar, Alkalmazott Egészségtudományi Intézet, Ápolástan Tanszék főiskolai adjunktusa

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott: Bai Erzsébet, Tolna Megyei Balassa János Kórház szülésznője; Csikány Lászlóné,a Dr. Kenessey Albert Kórház- Rendelőintézet, Neurológia Osztály ápolója; Csizmadia Csilla, az Orosházai Kórház, Szülészet-Nőgyógyászati Osztály szülésznője; Farkasné Velényi Mónika, a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet ápolója; Fodorné Barát Ágnes, a SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika, Immunológiai és krónikus sebkezelő részlegének osztályvezető ápolónője; Gáborné Farkas Tímea, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, Ápolási Igazgatóság ápolási főmunkatársa; Hajzer Gizella, a Gróf Tisza István Kórház ápolója; Janda Gyuláné, a Kanizsai Dorottya Kórház, Belgyógyászati osztály Kardiológiai részlegének mb. osztályvezető ápolója; Kamasz Éva, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet, Rehabilitációs Osztályának általános ápolója és asszisztense; Károlyi Kálmánné, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, Északi Pólus higiénikus főnővére; a Központi Sterilizáló vezetője; Mitró Jánosné, a Miskolci Semmelweis Kórház, Infektológiai Osztály osztályos főnővére; Szokol Zoltán, a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet ápolója; Szolyákné Skoda Marianna, a Markusovszky Egyetemi Oktató Kórház, Körmendi Telephely, Központi Műtő műtéti szakasszisztense; Tolnai Gáborné, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház, II. Belgyógyászat, Angiológia főnővére; Vadné Molnár Andrea, a Mezőtúri Kórház és Rendelőintézet, Csecsemő- és gyermekosztály osztályvezető ápolója

Csoportos Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült: a Bács- Kiskun Megyei Kórház Szülészet- Nőgyógyászati Osztály munkacsoportja: Pap- Szekeres Anita ápolási igazgató; Miklós Márta vezető szülésznő; Szabóné Gehér Éva főnővér helyettes; Balatonné Mészáros Margit szülésznő; Fodor Györgyi szülésznő, Nagy Anikó szülésznő, Tóth Istvánné szülésznő, Válik Sándorné szülésznő, valamint a Soproni Szociális Intézmény Idősek Otthona Ápolói- Gondozói Munkacsoportja: Sipőcz Katalin intézetvezető; Bodáné Gyürü Vanda Mária intézetvezető főnővér, Németh Árpádné intézetvezető főnővér; Bujdosó Hajnalka részlegvezető ápoló; Fábián Henrietta részlegvezető ápoló; Jákli Ibolya részlegvezető ápoló; Maulis Viola Anna részlegvezető ápoló; Merényi Szilvia részlegvezető ápoló

A Magyar Ápolási Egyesület Kossuth Zsuzsanna- Díját: Babonits Tamásné; Kónya Anikó; és Rauh Edit vehette át.