Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Egyes kórházi beszállítók számlájára már érkeztek kifizetések

Valóban elkezdődött a kórházi beszállítók tavalyi adósságainak rendezése – erősítette meg a hírt lapunknak Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára. Péntek késő délután került fel az EMMI honlapjára a tájékoztatás, a NEAK oldalára pedig az intézményeknek kiutalt pluszforrások összege. Öt nap alatt a kormánynak mindenkinek utalnia kell.
További részletek

A központosított adósságrendezési eljárásról

Február 14-én – a már korábban az intézményekhez utalt dedikált források mellett – további közel 6 milliárd forint kerül kifizetésre az egészségügyi ellátás zavartalanságának biztosítása érdekében – erről döntött a pénzügyminiszter és az emberi erőforrások minisztere.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: mfor.hu, 2020.január 30. - Baka F. Zoltán
A Pénzügyminisztérium folytat tárgyalásokat a cégekkel az egészségügyi adósság keletkezésének megakadályozásáról.
 

Orbán Viktor miniszterelnök az év eleji Kormányinfón beszélt a kórházak adósságáról, ezzel összefüggésben pedig arról, hogy a multik közé tartozó beszállítók extraprofitra tesznek szert, amit az adósság végleges konszolidációja során figyelembe kellene venni. Mint mondta, ezt ajánlja az egészségügyi szakminiszter figyelmébe.

A mai Kormányinfón megkérdeztük Gulyás Gergely minisztert, hogyan képzeli a kormány az állítólagos extraprofit becsatornázását, különadót vetnének ki a cégekre, vagy árcsökkentést akar elérni a kormányzat.

A különadó kivetése nem lenne példa nélküli, ilyen sarc sújtott már más szektorokat (például a bankokat) is. Meg is gyűlt a baja a magyar kormánynak Brüsszellel, nem egy esetben.

Gulyás Gergely érdeklődésünkre elmondta, hogy a Pénzügyminisztérium jelenleg is tárgyalásokat folytat a nagyobb beszállitókkal. Annyit árult el ezekről a miniszter, hogy a kormány nem tervez extraadót kivetni a cégekre.

Ebben az esetben viszont csak az árak csökkentése jöhet szóba, vagyis a pénzügyminiszternek erről kellene meggyőznie a beszállítókat.