Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Pénzügyminisztérium: Önellátó lesz Magyarország az egészségügyi védőfelszerelésekben is

A magyar kormány ötvenmilliárd forintos kerettel támogatási programot indít az egészségügyi gyártókapacitások fejlesztésére – jelentette be Varga Mihály a közösségi oldalára feltöltött videóban.
További részletek

Az Ortopéd Cipőkészítők Szövetsége (OCSZ), Ortopédikusok Magyarországi Ipartestülete (OMI) és ORTETIKA, PROTETIKA, REHABILITÁCIÓ SZÖVETSÉG (OPRA) szövetségek közös sajtóközleménye

Korábban a sajtóban bemutattuk, hogy 10 éve változatlan az ortopédiai cipők ára, amely az évi közel 140.000 ortopéd cipőt rendelő beteg ellátását és a gyártást végző a közel 100 magyar kkv és a háttéripar létét veszélyezteti.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: mfor.hu, 2020.január 30. - Baka F. Zoltán
A Pénzügyminisztérium folytat tárgyalásokat a cégekkel az egészségügyi adósság keletkezésének megakadályozásáról.
 

Orbán Viktor miniszterelnök az év eleji Kormányinfón beszélt a kórházak adósságáról, ezzel összefüggésben pedig arról, hogy a multik közé tartozó beszállítók extraprofitra tesznek szert, amit az adósság végleges konszolidációja során figyelembe kellene venni. Mint mondta, ezt ajánlja az egészségügyi szakminiszter figyelmébe.

A mai Kormányinfón megkérdeztük Gulyás Gergely minisztert, hogyan képzeli a kormány az állítólagos extraprofit becsatornázását, különadót vetnének ki a cégekre, vagy árcsökkentést akar elérni a kormányzat.

A különadó kivetése nem lenne példa nélküli, ilyen sarc sújtott már más szektorokat (például a bankokat) is. Meg is gyűlt a baja a magyar kormánynak Brüsszellel, nem egy esetben.

Gulyás Gergely érdeklődésünkre elmondta, hogy a Pénzügyminisztérium jelenleg is tárgyalásokat folytat a nagyobb beszállitókkal. Annyit árult el ezekről a miniszter, hogy a kormány nem tervez extraadót kivetni a cégekre.

Ebben az esetben viszont csak az árak csökkentése jöhet szóba, vagyis a pénzügyminiszternek erről kellene meggyőznie a beszállítókat.