Orvostechnikai Szövetség

Kiemelt hírek

Koronavírus - Orbán: kijárási korlátozást vezetnek be (2. rész)

Az egészségügyi helyzettel kapcsolatban Orbán Viktor kifejtette: a cél most a fertőzés terjedésének lelassítása, nem a vírus "megölése", mert ahhoz vakcina kellene.
További részletek

Koronavírus - Orbán: kijárási korlátozást vezetnek be (1. rész)

Kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között a koronavírus-járvány miatt. Így két héten keresztül az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs kora reggeli tanácskozása után.
További részletek

Bejelentkezés

Eseménynaptár

Forrás: mfor.hu, 2020.január 30. - Baka F. Zoltán
A Pénzügyminisztérium folytat tárgyalásokat a cégekkel az egészségügyi adósság keletkezésének megakadályozásáról.
 

Orbán Viktor miniszterelnök az év eleji Kormányinfón beszélt a kórházak adósságáról, ezzel összefüggésben pedig arról, hogy a multik közé tartozó beszállítók extraprofitra tesznek szert, amit az adósság végleges konszolidációja során figyelembe kellene venni. Mint mondta, ezt ajánlja az egészségügyi szakminiszter figyelmébe.

A mai Kormányinfón megkérdeztük Gulyás Gergely minisztert, hogyan képzeli a kormány az állítólagos extraprofit becsatornázását, különadót vetnének ki a cégekre, vagy árcsökkentést akar elérni a kormányzat.

A különadó kivetése nem lenne példa nélküli, ilyen sarc sújtott már más szektorokat (például a bankokat) is. Meg is gyűlt a baja a magyar kormánynak Brüsszellel, nem egy esetben.

Gulyás Gergely érdeklődésünkre elmondta, hogy a Pénzügyminisztérium jelenleg is tárgyalásokat folytat a nagyobb beszállitókkal. Annyit árult el ezekről a miniszter, hogy a kormány nem tervez extraadót kivetni a cégekre.

Ebben az esetben viszont csak az árak csökkentése jöhet szóba, vagyis a pénzügyminiszternek erről kellene meggyőznie a beszállítókat.